tiistai 22. marraskuuta 2016

Kymmenen käskyä ja Sharia-laki sama juttu melkein samoilla sanoilla



Kymmenellä käskyllä ja Sharia-lailla ei ole käytännössä mitään eroa, koska molemmat perustuvat mielikuvitusystävän kuviteltuun tahtoon.

Kumpaakin on jo kokeiltu lainsäädännön perusteena ja kumpikin on havaittu haitalliseksi. Juuri tästä syystä useimmat länsimaiset valtiot ovat sekularisoituneet. Muslimimaat tulevat vuosikymmeniä, ehkä jopa vuosisatoja, perässä. Maallistuminen tapahtuu varmasti, eikä kehitykselle näy loppua. Ennen pitkää kaikki nykyuskonnot häviävät maailmasta, mutta valitettavasti minä en ole enää sitä näkemässä. Ihmiskunta saattaa tosin keksiä aivan uusia idioottimaisia uskon kohteita. Typeryys onkin ihmiskunnan ominaisuus.

Keskustelupalstoilla käy jatkuvaa jupinaa kristinuskon ja islamin eroista. Kun näiltä ”tosikristityiltä” kysyy, miten kristillisen teokraattinen valtiomuoto eroaa islamilaisesta vastaavasta, vastaukset ovat täyttä diipadaapaa vailla reaalimaailman relevanssia. Kun samat kysymyksen esittää ”tosimuslimeille”, niin vastauksissa ei ole eroa. Taivashepun nimi on vain ero.

Kummankin uskonnon kategoristen imperatiivien ainoa tarkoitus on vain alistaa, nöyryyttää, sortaa ja syrjiä toisia. Mitään rakentavaa kumpikaan Lähi-idän paimentolaisten uskomusjärjestelmä ei ole saanut aikaan, ei sitten koskaan.

Meidän sekulaarien humanistien tehtäväksi jää osoittaa kymmenen käskyn ja Sharia-lain haitallisuus. Hyvin olemmekin onnistuneet, mutta paljon on vielä tekemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti