tiistai 15. marraskuuta 2016

Östmanin, Tanuksen ja Essayahin mielikuvitusystävä pahoitti taas mielensä



Kansalaisaloite eutanasian puolesta on ollut avoinna allekirjoituksille reilun viikon ja jo nyt Kristillisdemokraattien Peter Östmanin, Sari Tanuksen ja Sari Essayahin mielikuvitusystävä, kosminen taivasheppu, on pahoittanut mielensä.

Asiat kertoi ensimmäisenä Peter Östman KD-lehdessä 11.11.2016. Peter Östman kysyi: Voimmeko itse päättää milloin kuolemme?

Östmanille voi vastata lyhyesti: Kyllä! Östman voi tehdä itsemurhan esimerkiksi minuutin päästä. Siihen ei ole Östmanin mielikuvitusystävällä nokan koputtamista. Siiten Östman kiemurtelee kuin korkkiruuvi sen kanssa, että kun eutanasiaa ei ole Suomessa aiemminkaan hyväksytty, niin sitä ei pitäisi hyväksyä nyt. Maailman muuttuu. Kristinuskon hegemonia on tässäkin asiassa murtunut, joten hyvää sekulaaria perustetta eutanasia kieltämiselle ei ole.

Seuraavana oli vuorossa Kristillisdemokraattien puhuva aasi, Sari Tanus. Edelleen KD-lehdessä 12.11.2016 Sari puhui pehmeitä. Jos Tanuksen tunaroinnista jotain selväjärkistä yrittää poimia, niin se kaiketi(?) tiivistyy tähän: Meillä ei ole kristallipallon palasta elämän loppuvaiheisiin – parantumatonkin sairaus voi muuttaa suuntaansa.

Tuo em. olikin Tanuksen lausunnon ainoa fakta. Parantumattomasti sairas on täysi kykenevä arvioimaan itse omaa tilaansa. Jos hän haluaa kuolla, niin häntä on autettava kuolemaan. Yhtään hyvää argumenttia eutanasiaa vastaan Tanus ei pystynyt esittämään. Ei tietenkään, kun kaikki argumentit pohjatuvat Raamattuun ja mielikuvitusystävän kuviteltuun mielipiteeseen, niin metsään mennään rytisten.

Viimeisempinä mielipiteensä esitti Sari Essayah Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla 14.11.2016. On se kova paikka Krisuille tuo eutanasia. Essayah sentään yritti argumentoida näkemyksensä puolesta, mutta metsään meni hänkin. Essayah yrittää perustella asiaansa muuttuneilla asenteilla. Ovathan nuo asenteet muuttuneet; nimittäin eutanasialle suosiollisemmiksi.

Uuden Suomen kommenttiosuudessa eräs lukija sanoi: Se on varmaa, että kuolema lopettaa elämän ja kivut. Essayahin kristillinen maailma on tyly. Se suorastaan ihannoi pitkää kitumista, vaikka mitään toivoa ei ole. Tärkeintä siinä on hengissä pysyminen ja hengissä pitäminen mahdollisimman pitkään mistään muusta piittaamatta. Minä kuitenkin haluan elämältä enemmän kuin pelkkää kivuliasta hengissä pysymistä.

Häijyjä ihmisiä nuo Krisut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti