keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Seurakuntalainen vetoaa vanhempiin jotta nämä tuottaisivat lisää uskonnon uhreja



Kristillinen verkkojulkaisu Seurakuntalainen jatkaa valitsemallaan linjalla 22.11.2016 julkaistulla jutulla, joka oli otsikoitu: Lapsella on oikeus uskoa.

Seurakuntalainen on valinnut linjakseen lasten ja nuorten värväämisen. Kun lapsiin itseensä kohdistuva evankeliointi ei ole ilmeisesti tuottanut tulosta, niin nyt vedotaan vanhempiin, jotta nämä ehdollistaisivat lapsensa tiettyjen uskonnollisten dogmien kannattajiksi.

Värvääminen on vain muodoltaan vähän pehmeämpää kuin islamistien vastaava. Tavoite molemmilla kuppikunnilla on sama: Uusien mahdollisimman jyrkkien jäsenten värvääminen.

Seurakuntalainen: Vielä kolme vuosikymmentä sitten, tämän päivän äitien ja isien lapsuudessa, ei ollut ollenkaan tavatonta, että jokainen koulupäivä alkoi aamuhartaudella tai yhteisellä virren veisuulla. Nyt tilanne on toinen. Missä lapsi kuulee Jumalasta?

Tuo kolmekymmentä vuotta on ihan hihasta ja hatusta vedetty; viisikymmentä vuotta saattaisi olla oikeampi. Sitä paitsi nuo aamuhartaudet olivat yksi syy, miksi kristinusko menetti muutamassa vuosikymmenessä hegemonia-asemansa. Lapsikin ymmärtää, että Raamatusta revityt jutut ovat humpuukia.

Sitä paitsi kyllä lapsikin kuulee juttuja tuosta fundisten mielikuvitusystävästä, Jumalasta. Sellaisten juttujen uskottavuus vain lähentelee nollaa. Vanhemmat eivät enää halua valehdella lapsilleen jostain maagisesta taivashepusta ja hyvä niin.


Seurakuntalainen yrittää piilottaa faktan muun tekstin joukkoon: Jos lapsi ei kasva uskonnon piirissä, hän oppii uskonnottomuuden. Asia ei ole kyllä aivan noin: Lapsi oppii välinpitämättömyyden uskontoja kohtaan. Sekin on terveempi suhtautuminen kuin uskominen joihinkin täysin todentamattomiin olioihin.

Seurakuntalaisen juttu on enimmäkseen olkiukkojen piiskaamista. Sillä yritetään taas kerran puolustaa lapsiin kohdistuvaa epäeettistä värväystoimintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti