maanantai 8. lokakuuta 2018

Tamperelaiset nuoret panivat persut polvilleen


Kolme tamperelaista koululaista sai yhden suomalaisen puolueen polvilleen. Se on jo sen luokan suoritus, että sille täytyisi nostaa hattua, jos minulla olisi hattu. Kelpaako lippalakki tai pipo?

Koululaisilla on enemmän vaikutusta kuin viime viikolla lakkoilleilla duunareilla. Lakko on sekin ihan tarpeellinen voimannäyttö, mutta nuorten ulkoparlamentaarinen kannanotto kertoo enemmän siitä, mikä on suunta. Yhdenmukaisuutta tavoitteleva perussuomalaisuuden kultti ei voi hyvin.

Perussuomalaisten damage control on vain pahentanut heidän tilannettaan. Kaikki yritykset ovat menneet selittelyn puolella. Selittely taas on ollut salaliittoteorioiden viljelyä ja monistamista. Nuoriin sellainen selittely ei uppoa.  Täytyy olla aika syvällä perussuomalaisessa kultissa, jos pitää selittelyä uskottavana.

Nuoria ei nykyään pysty kuohimaan munattomiksi myötäilijöiksi. Tästä syystä perussuomalaiset ovat joutuneet perääntymään maagiseen kulttikäyttäytymiseen. Maaginen ajattelu helpottaa kognitiivista dissonanssia. He ovat menettäneet nuorten kannatuksen, jos kannatusta nyt alun alkaenkaan oli.

Ennen muinoin puolueilla oli nuorisojärjestönsä. Kai sellaisia on vieläkin olemassa. Niiden vaikutus vain on marginaalinen. Hyvä niin.

On hassua, että nuoria sanotaan passiivisiksi. Poliittisen puolueen kyykyttäminen ei ole osoitus passiivisuudesta, päinvastoin.

Kun perussuomalaiset huomenna heräävät, uusi kommandoisku tapahtuu jossain muualla kuin tamperelaisessa koulussa. Kun agenda on vastenmielinen, niin vastarintaa on odotettavissa kaikilla foorumeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti