perjantai 5. lokakuuta 2018

Abortista ja kirjamessuista


Ylen toteuttamassa kyselyssä 70 prosenttia suomalaisista hyväksyy abortin varauksetta. Tulos ei ole lainkaan yllättävä. Neljännes suomalaisista hyväksyy abortin tietyin reunaehdoin kuten raiskauksesta alkanut raskaus. Kolme prosenttia suomalaisista ei hyväksy lainkaan aborttia.

Taannoin ulkoministeri Timo Soini meni möläyttämään abortin vastaisia mielipiteitään kansainvälisillä foorumeilla saaden suomalaisilta kuraa niskaansa ja ihan aiheesta.

Eduskunnastakin taitaa löytyä tuo kolmen prosentin prosenttijengi, jolla on kielteinen kanta aborttiin. Ehkä siihenkin tulee muutos. Asiat ovat hyvin vasta kun sata prosenttia kannattaa varauksetonta aborttioikeutta.

* * *

Patavanhoillinen verkkojulkaisu Seurakuntalainen vaikeroi siitä, että tänä vuonna ei kirjamessuilta löytynyt ohjelma-aikaa kristillisen kirjan valinnalle.

Kun ohjelma-aikaa voidaan tarjota vain rajoitettu määrä, niin jostain joudutaan karsimaan. Tällä kertaa karsittujen joukkoon joutuivat kristilliset kirjat.

Kaupallisena toimijana kirjamessut voivat valita ohjelmansa ihan itse. Siihen ei ole kristillisillä kirjakustantajilla nokan koputtamista. Kristillisten kirjojen markkinat taitavat olla Suomessa niin pienet, ettei niiden esillä pitämiselle löydy perusteita.

Kristilliset kirjakustantajat voivat järjestää ihan keskenään omat varjomessunsa. Niin he varmaan tekevätkin, eikä siihenkään pitäisi olla kenelläkään mitään sanomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti