sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Alepubin isänmaalliset kupolipäät


Marlborot loppu ja matka kioskille vaikuttaa tarpeelliselta. Jalassa Converset, mutta se biisi, jossa laulettiin ”tennareilla on kevyt kävellä” on aivan väärässä. Vastatuuleen ei ole koskaan kevyt kävellä, vaikka jalassa olisi mitkä tennarit. Converset siksi, että yli 40 vuotta sitten Ramoneseillakin oli sellaiset. Muutama Converset on vuosikymmenten aikana tallattu puhki. Muita jalkineita en  sitten olekaan juuri omistanut.
  ”Kartonki punaista Marlboroa. Kovia askeja”
   ”77 euroa”
Maksu kortilla.
Näin yksinkertaista se on. Maksukortitkin ovat äärihihujen mielestä pedon merkki. Pedot kyllä ovat jossain ihan muualla. Minkälainen mahtaisi olla keskelle otsaa lätkäisty pedonmerkki? Dollarin tai euron symboli?
Jos olisi oikein isänmaallinen, niin kasvattaisin saunan takana kessuja ja sätkäpaperit repisin Raamatusta tai virsikirjasta. Isäni kertomusten mukaan tällaista harrastettiin jatkosodan asemasotavaiheessa. Minäpä tuen kansainvälistä rosvokapitalismia ostamalla amerikkalaisia syöpäkääryleitä. Miten on isänmaalliset, pitääkö siirtyä kessuun ja virsikirjaan?
On tämä tupakoitsijan elämä kovaa. Silloin kun minä aloin polttaa, niin Colt-aski maksoi 1,95mk.

* * *
Eihän tästä ole kuin muutama vuosikymmen, kun isänmaalliset pilottitakkia käyttävät kupolipäät kokoontuivat alepubissa. Puolen tusinaa heitä oli, ei sen enempää. Yhden kesän seurasin heidän touhujaan siinä pubissa. Nuoret vähän eksyksissä olevat miehet kittasivat kaljaa, eikä asiaan liittynyt mitään sen kummallisempaa. Pieniä pelokkaita poikia, ei juuri muuta. Nykyään pilottitakit on korvattu huppareilla ja rankimmat isänmaalliset ovat alkaneet käyttää haalareita. Kai he sitten haluavat identifioitua duunariremmiin. Suon sen heille oikein mielelläni, vaikka onhan se vähän duunarin arvokkaan työn halventamista, että kupolipäät ovat omineet heidän vaatepartensa käyttöön, jolla ei ole alkuperäisen käytön kanssa juuri mitään tekemistä. Kupolipäät ovat kupolipäitä haalareilla tai ilman. Enää ei ole alepubissakaan niin paksua tupakansavua, että sen leikkaamiseen tarvittaisiin moottorisahaa.

En pidä fasismista, enkä oikein terveysfasismistakaan, mutta jotenkuten hyväksyn tupakointia koskevan terveysfasismin.

* * *
Kun seuraa Uuden Suomen Puheenvuoroa, niin aina kun joku persuista joku on mokannut (tällä kertaa se oli jälleen porilainen blondi Laura Huhtasaari), niin räyhähenget heräävät henkiin. Ei henkiä oikeasti ole olemassa, mutta perussuomalaisia räyhähenkiä on.

Puheenvuoroon kirjoittavilla on palstan sääntöjen mukaan oltavalla näkyvillä kuva. Kun katsoo kuvia, niin lähes kaikilla kuvissa olevilla isänmaallisilla miehillä on kaulassaan kravatti. Ehkä he luulevat kravatin tuovan uskottavuutta, mene ja tiedä. Minä näen asian taas päinvastoin: vähäinenkin uskottavuus katoaa. Kravatti tekee käyttäjästään idiootin näköisen. Kravatti voi liottaa soppakulhossa tai tuopissa. Vielä idioottimaisempaa on, kun kupolipää käyttää kravattia. Se on etikettivirhe, mutta etiketeistä viis. Etiketit kuuluvat kaljapullon kylkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti