tiistai 2. lokakuuta 2018

Laura Huhtasaari aliarvioi nuoret


Maanantai oli hiljainen uutispäivä. Keskustelupalstoilla sen sijaan riitti säpinää ja säpinän aiheutti Laura Huhtasaari.

Lauralta meni herne nenään tamperelaisen koulun oppilastyöstä. Ohjeena oli ollut, että oppilaat tekevät kantaaottavan julisteen ja oppilaat noudattivat ohjetta. Julisteessa Laura Huhtasaari ja Jussi Halla-aho esitettiin heidän kannaltaan negatiivisessa valossa. Oikeasti Laura ja Jussi ovat juuri sellaisia kuin juliste esitti.

Nuoria usein moititaan – toisinaan jopa syytetään – flegmaattisuudesta ja tietämättömyydestä yhteiskunnallisten asioiden suhteen. Nuoret ovat aina olleet hyvin kartalla. Aktiivisuus on vain kohdistunut ulkoparlamentaariseen vaikuttamiseen.

Perussuomalaisia kismittää, että nuoret eivät ole rynnänneet kannattamaan persuja, vaikka he ovat yrittäneet profiloitua radikaaliksi yhteiskuntakriittiseksi puolueeksi. Nuorten mielestä persujen agenda sattuu olemaan niin vastenmielinen, että se ei saa edes kymmenen prosentin kannatusta nuorten keskuudessa. Laura Huhtasaaren avautumiset vain laskevat puolueen kannatusta ja hyvä niin.

Nuoret ovat paremmin kartalla kuin menneisyyteen tähyävä Laura Huhtasaari. Nuoret elävät nykypäivää ja tulevaisuus on heidän. Maailma muuttuu ja sitä eivät menneisyyttä glorifioiva persu pysty estämään.

Asettuessaan nuoria vastaan Laura Huhtasaari lukee oman poliittisen kuolemantuomionsa. Hänen kannatuksensa jää keski-ikäisten satakuntalaisten ärhentelyksi, joka hiipuu siihen, että tuo joukko joutuu mukautumaan muuttuvaan maailmaan. Sieltä yhteiskunnan marginaalista voi sitten puida nyrkkiä milloin kenellekin.

Maailma on nuorten ja nuoret ovat parhaita ratkaisemaan sellaiset kysymykset, jotka koskettavat heitä itseään ja heidän tulevaisuuttaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti