torstai 31. toukokuuta 2018

Ei Suvivirsi-jupakkaa tänä vuonna?


Koulut ovat taas päättymässä, mutta ainakaan vielä ei ole kehitelty tälle vuodelle sopivaa Suvivirsi-jupakkaa. Tosin kiihkeimmät uskovat aloittivat nillittämisen lasten ja nuorten vähenevästä uskonnollisuudesta jo hyvissä ajoin.

Ehkä Suvivirsi-jupakaksi käy se, että seurakunnat ja niiden työntekijät eivät ole enää oikeutettuja automaattisesti pitämään kouluissa aamunavauksia niin, että noille aamunavauksille ei ole vaihtoehtoista ohjelmaa. Tästä kaikkein kiihkeimmät uskovat ovat vetäneet herneen nenäänsä.

Uskonnollisten selvästi epätosien tai todentamattomien väitteiden propagoiminen kouluissa ei ole, eikä saakaan olla, itsestäänselvyys. Tästä aiheesta kirjoitti konservatiivisen Kotimaa24:n bloggareista Olli Seppälä, jonka kirjoitus oli otsikoitu: Onko lasten kevätkirkko tragikoominen tapahtuma?

Seppälän blogi itsessään oli varsin mieto, mutta kommenteista löytyy taas lasten aivopesua kannattavia puheenvuoroa. Lapsilla on oikeus käydä koulua ilman aikuisten humpuukia, joka kaiken lisäksi on haitallista ja usein jopa vaarallista.

Samoilla linjoilla on sysimustan taantumuksellisen julkaisun, Seurakuntalaisen, bloggareista Jaakko Pihlajamäki, jonka blogikirjoitus oli otsikoitu: Yksikin pelastettu lapsi maksaa vaivan.

Vapaakirkkoa edustava Pihlajamäki vaikeroi siitä, että lapsia on yhä vaikeampi höynäyttää mukaan Jeesus-mafian toimintaan. Tai kuten Pihlajamäki kirjoittaa: …Kuva ei ole kokonaisuutena kovin erinomainen: työmme piirissä olevien lasten määrä pienentynyt. Useat seurakunnat ovat kokonaan ilman lapsiin suuntautuvaa toimintaa.

Pihlajamäki vierittää syyn kodeille. Yhä harvempi vanhempi ehdollistaa jälkikasvunsa antiikkisiin uskomuksiin ja tämä näkyy alenevana uskonnollisten yhteisöjen kannatuksena. Kodeissa, jopa  liberaaleissa uskovissa kodeissa, on lisääntyvä joukko kasvattajia, jotka antavat lasten itsensä päättää osallistuvatko humpuukin harjoittamiseen vai ei. Lapset ovat nykyään niin sivistyneitä ja hyvin informoituja, että skippaavat uskonnollisen humpuukin.

Uskovien, ihan minkä tahansa suuntauksen, hegemonia murtui jo ajat sitten, eikä paluuta ole. Valtansa rauniolla jäljelle jääneet taantumukselliset yrittävät viimeistä vastaiskua. Meidän edistyksellisten on pidettävä huoli siitä, että taantumukselliset eivät pääse kuolinkouristuksissaan aiheuttamaan uusia haittoja, kun entistenkin vaurioiden korjaaminen on pahasti kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti