tiistai 8. toukokuuta 2018

Kenttäpiispa Särkiön fiksaatio panemisesta


Patavanhoillista ja sysimustaa kristillisyyttä edustava kenttäpiispa Pekka Särkiö avautui Kotimaa24:n blogissaan alhaisista syntyvyysluvuista kirjoituksessa, joka oli otsikoitu: Havahtuminen hiipumiseen.

Otsikko ei kerro oikeastaan mitään, mutta tekstistä selviää Särkiön kymmenen teesia, jotka voisivat olla jonkin taantumuksellisen oikeistopuolueen puolueohjelmasta. Särkiö edustaa niin taantumuksellista ajattelua, että täytyy toivoa Särkiön avautumisten jäävän yksittäistapauksiksi. Taitaa olla turha toivo, joten meidän edistyksellisten tulee olla valppaina torjumaan synkän kristillisyyden taantumuksellisuus.

Aiemmin Särkiö on havitellut syntyvyyden lisäämistä, jotta armeijalla olisi lisää tykinruokaa.  Tällä kertaa Särkiö yhdistää panemisen ja syntyvyyden täysin perusteettomalla tavalla.

Särkiö: 1. Pidetään huolta poikien motivoinnista koulunkäyntiin, että heistä voi kasvaa naisten arvostamia puolisoita ja perheen isiä.

Tämä on suoraan incel-heppujen vaikeroinnista. Ei ole mitään perustetta väitteelle, että poikien motivoiminen lisäisi syntyvyyttä. Naisella on kaikenkattava oikeus omaan kroppaansa, eikä siihen ole yhdelläkään miehellä nokan koputtamista, olipa miehen koulutustaso mikä hyvä tahansa. Jos nainen ei halua revittää sisuskalujansa, niin lisääntyminen loppuu siihen.

Särkiö: 3. Tuodaan esille sukupuolielämän merkitystä myös lisääntymisen kannalta.

Mitä Särkiö mahtaa tarkoittaa? Suojaamatonta seksiä? Ehkäisyn kieltämistä? Seksi on oikein mukava harrastus ja tällainen viihdekäyttöön tarkoitettu paneminen näyttää ärsyttävän Särkiötä. Olisi kenttäpiispankin ollut syytä paneskella enemmän, niin ei tarvitsisi nyt vaatia muita omaksumaan yhtä taantumukselliset näkemykset panemisesta.

Särkiö: 4. Pidetään esillä ydinperheen merkitystä, josta koko yhteiskunta saa voimansa – sen sijaan, että maalataan ydinperhe menneisyyteen kuuluvana ja murskattavana jäänteenä seksuaalisen vapauden ja individualistien maailmassa.

Yksilöt muodostavat perheitä, myös niitä kenttäpiispan fanittamia ydinperheitä, joten lähtökohtana on aina yksilö. Sitä paitsi ydinperhe sosiaalisena konstruktiona on aika nuori. Taas oma panemisen puute aiheuttaa sen, että Särkiö vaatii muilta omien turhautumistensa omaksumista yhteiskuntapoliittiseksi toimintaohjelmaksi.

Särkiö: 7. Usein esitetyt taloudelliset tai hoitovapaajärjestelyt ovat tärkeä, mutta eivät ensisijainen tekijä motivoimaan lasten saamista.

Mitkä niitä ensisijaisia motiiveja sitten ovat? Lapset nyt vain sattuvat olemaan riiviöitä, eikä sellaisia haluta, ei vaikka kenttäpiispa kuinka motivoisi.

Särkiö: 9. Synnytysrahan maksaminen äideille, esimerkiksi 4000 e/1. lapsi, 5000e/toinen lapsi, 6000 e/kolmas lapsi, 7 000 e/neljännestä lapsesta eteenpäin.

Asian pitäisi olla aivan päinvastoin. Ensimmäisestä lapsesta ”vanhemmat” maksaisivat tuon neljä tonnia ja siitä eteenpäin yhä suuremmat summat. Ehkä täten vastuuton ”maailman täyttäminen lisääntymällä” saataisiin kuriin.

Olihan siellä Särkiön tekstissä muutakin, mutta olkoon tällä kertaa. Särkiön tillityksen voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti