keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Incel-heppujen vappupanot


Suomalaiset näyttävät selvinneen Vapusta hyvin, sillä suurin osa suomalaisista on edelleen hengissä.

Vappupuheitakin pidettiin, eikä niissä kuultu mitään radikaalia ja dramaattista uutta. Harvemmin vappupuheet ovat kiinnostavia.

Toivottavasti mahdollisimman moni incel-heppu (involuntary celibacy) pääsi pukille. Viime kuussa kommentoin lyhyesti sitä, kuinka konservatiiviset miehet eivät pääse harrastamaan seksiä.

Ilmiötä on dokumentoitu vuosien ajan Amerikassa. Nyt ilmiöstä on alettu puhua myös Suomessa.

Ilmiö on naamioitu debattiin alhaisista syntyvyysluvuista, mutta taustalla vaikuttaa oikeistolainen vihamielisyys naisia kohtaan. Naisten itsemääräämisoikeus on iso mörkö näille oikean laidan tallaajille.

On se varmaan kovaan, kun ei pääse pukille, vaikka mieli tekisi, eikä masturbaatiokaan taida helpottaa paineita riittävästi. Jotkut vetävät ilmiöstä myös sellaisen johtopäätöksen, että feminismi (ihan mikä tahansa feminismin suuntauksista) aiheuttaa sellaisen seikan, että ihmiset eivät enää solmi avioliittoja ja täten eivät myöskään lisäänny. Tällaiset perusteettomat koplaukset ovat perin tyypillisiä, ei pelkästään incel-hepuille, vaan myös oikeiston hellimälle agendalle, jossa naiset pyritään palauttamaan nyrkin ja hellan väliin.

Feministit ovat tehneet oikein hyvää työtä ainakin sen perusteella, miten incel-heput vaikeroivat. Incel-heppujen komppaajat vaikeroivat myös siitä, että seksinpuutteen takia incelit syrjäytyvät. Jos näin on, niin siinä tapauksessa incelit joutavatkin syrjäytyä. Tällöin heistä on vähemmän haittaa sivistysyhteiskunnalle. On perin ikävää, että jotkut miehet haaveilevat totaalisesta ja totalitaristisesta hegemoniasta asiassa kuin asiassa. Paneskelusta on helppo aloittaa haitallisen agendan propagoiminen.

Toivottavasti mahdollisimman moni incel-heppu pääsi pukille Vappuna. Kyllä he huomaavat, että paneskelu saattaa olla aivan liian yliarvostettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti