perjantai 11. toukokuuta 2018

Lestadiolaismafian kriminaali yritystoiminta


Politiikantutkija Aini Linjakumpu jatkaa tutkimuksiaan koskien lestadiolaisia. Tällä kertaa Linjakumpu tarkastelee lestadiolaisten taloudellisia verkostoja uutuuskirjassaan Vanhoillislestadiolaisuuden taloudelliset verkostot.

Linjakumpu väittää, että lestadiolaismafiaa ei ole. Minä taas väitän, että on. Lestadiolaismafiasta olen kirjoittanut tässä blogissa mm. 1.1.2017, 10.2.2017, 10.6.2017, 20.11.2016.

Lestadiolaisten eri organisaatiot toimivat kuten mafia, vaikka Linjakumpu puhuu pelkistä verkostoista. Yritystoiminnassa erilaiset verkostot saattavat olla jopa hyödyllisiä, mutta näin ei ole koskaan sellaisten verkostojen kohdalla, joissa taustalla vaikuttavat uskonnolliset motiivit ja uskonnolliset motiivit ovat aina poikkeuksetta rikollisia, sillä ne perustuvat kiristykseen, korruptioon ja epärehelliseen kaupankäyntiin.

Suomen yrittäjien toimitusjohtaja, lestadiolainen Mikael Pentikäinen, yrittää puolustella Iltalehdessä lestadiolaismafian toimintaa. Pentikäinen väittää lestadiolaisten olevan poikkeuksellisen yritys- yrittäjämyönteisiä. Minä taas väitän lestadiolaisten yritystoiminnan olevan poikkeuksellisen rikollista.

Lestadiolaiset pyörittävät monia rakennus- ja remonttifirmoja. Lestadiolaiset omistajatahot altistavat samaan herätysliikkeeseen kuuluvan duunariremmin hyväksikäytölle. Kaikkea hyväksikäyttöä voidaan perustella sopivilla sitaateilla Raamatusta.

Rakennusalalla tapahtuu kaikenlaista kuittikikkailua, eikä ole mitään syytä olettaa, etteivätkö lestadiolaiset harrastaisi samaa kikkailua. Minä rohkenen väittää, että lestadiolaisten firmoista löytyy enemmän talouskällejä kuin muista vastaavista yrityksistä.

Kristinusko on silkkaa mafiatyylistä rikollisuutta, jota lestadiolaiset ajavat yritystoiminnan varjolla. Usko lamaannuttaa kaiken ajattelun ja tuhoaa moraalin, olipa lestadiolainen tai jonkin muun kuppikunnan uskova.

Olisi jo korkea aika toimittaa kaikissa lestadiolaisten yrityksissä erityistilintarkastus. Källit tulisi saattaa kaiken kansan ihmeteltäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti