sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Kansanlähetys haluaa hihhulointia kaikkialle


Kansanlähetyksen, sen sysimustan viidesläisen joukon, totalistaristiset pyrkimykset ottavat vauhtia anglosaksisesta karismaattisuudesta äänenkannattajansa Uusitie.com mukaan.

Kyseinen verkkojulkaisu raportoi 2.5.2018 mm. karismaattisten valtapyrkimyksistä, jotka ulotetaan jo Suomeenkin. Jutun otsikko oli: Mitä Kansanlähetyksen pitäisi oppia karismaattisuudesta.

Jutun keskushahmona oli Daniel Aldridge, joka edustaa New Wine-liikettä. Tuo liike on tullut tunnetuksi sekopäisestä hihhuloinnistaan, eikä liikkeestä löydy mitään positiivista sanottavaa. Sekopäät ovat sekopäitä toimivatpa he sitten minkä nimen takana.

Aldridge kertoi Iso-Britannian tilanteesta: On syntynyt jo toinen tai kolmas sukupolvi, jolla ei ole minkäänlaista taustaa kirkossa käymisestä.

Britit ovatkin kehityksen eturintamassa, mitä tulee sekularisaatioon. Sekularisaation eteneminen puolestaan korreloi hyvinvoinnin lisääntymisen kanssa. Tämä ilmiö taas on universaali.

Loput Aldridgen jutuista olikin ”väkevää” sekoilua Pyhän Hengen nimissä. Juttua oli saatu kommentoimaan muutama Kansanlähetyksen piirissä toimiva henkilö, jotka pitivät mielipuolisuuden kriteerit täyttävää sekoilua oikein hyvänä evankelioimisen muotona.

Dominionistista kiilastrategiaa edusti myös em. verkkojulkaisun päätoimittaja Leif Nummela. Hän on saanut osakseen kritiikkiä tässäkin blogissa ja ihan aiheesta.

Nummela Aldridgen kanssa samoilla linjoilla pääkirjoituksessa, joka oli otsikoitu: Pelkkä kristityn läsnäolo ei synnytä uskoa.

Nummela on toistanut teesejään jo vuosikausia, eikä tämäkään kerta tehnyt poikkeusta: Tulevat sukupolvet ovat useiden mittareiden mukaan yhä vähemmän kiinnostuneita, ja yhä tietämättömämpiä kristillisestä uskosta.

Kristinuskosta tiedetään jo tarpeeksi: Se on vain ja ainoastaan haitallista. Nummela vaikeroi uskovien lukumäärän vähenemisestä Euroopassa.

Nummela: Ei riitä, että olemme läsnä oleva kirkko. Usko ei synny pelkän tavallisen, inhimillisen kanssakäymisen kautta, vaikka se olisi kuinka rakkaudellista ja myötäelävää. Uskon syntymiseen tarvitaan välttämättä Jumalan sanan kuuleminen tai lukeminen. Jos emme onnistu välittämään rakkauden ja myötäelämisen lisäksi Jumalan sanaa, emme auta ihmistä hengellisesti eteenpäin. Vain evankeliumissa on voima pelastaa ihmiset.

Kaiken sen perusteella, mitä Nummela on jo aiemmin sanonut, niin kyseinen pääkirjoitustakaan ei tee poikkeusta: Kansanlähetys haluaa hihhulointia kaikkialle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti