sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Kansa äänesti Irlannissa


Irlannin uudesta aborttilaista voisi tietenkin sanoa jotain nerokasta, mutta kun ei keksi mitään nerokasta, niin sanotaan sitten jotain vähemmän nerokasta.

Irlannissa näemmä tällaiset asiat päätetään kansanäänestyksillä. Tämä oli jo toinen kerta, kun konservatiivinen hegemonia murtui Irlannissa. Edellinen kerta taisi olla kansanäänestys tasa-arvoisesta avioliittolaista.  Onko tässä välissä ollut jokin muu kansanäänestys? Jos on, niin se on mennyt ohi.

Irlannin kansanäänestyksen tulos ei herättänyt suomalaisesta perspektiivistä sen kummempaa pörinää. Muutamalla Suomi24:n uskontoaiheisella keskustelupalstalla asiasta nikoteltiin, mutta sekin oli aika vaisua. En ole seurannut irlantilaisia keskustelupalstoja, joten en osaa sanoa synnyttikö tulos polemiikkia Irlannissa.

Amerikkalaisilla keskustelupalstoilla tulos oli suunnilleen maailmanloppu. Tai näin fundamentalistit asian näkivät. Tästä tietenkin seuraa, että Jeesuksen paluuloikkafestarit tapahtuvat ihan justiinsa. Tosin niiden festareiden pääesiintyjää joudutaan odottamaan ikuisuus.

Oikeastaan on aika hämmentävää, että amerikkalaiset katsovat asiakseen sekaantua tässäkin asiassa muiden maiden politiikkaan. Poliittinen päätöshän tuo Irlannin kansanäänestyskin oli. Tuolta Atlantin takaa ne kaikkein taantumuksellisimmat jutut tulevat. Mahtaa amerikkalaisia fundiksia kyrsiä kun Eurooppa menee ihan toiseen suuntaan heidän aika isoista panostuksistaann huolimatta?

Paljon mielenkiintoisempi juttu kuin Irlannin aborttilaki oli Mestareiden liigan finaali. Ehkä kaikki asiat voitaisiin ratkaista pelaamalla jalkapalloa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti