lauantai 5. toukokuuta 2018

Pieni tilapäinen voitto taantumuksellisille uskoville


Eilen eduskunnassa äänestettiin eutanasiaa koskevasta kansalaisaloitteesta. Eutanasian laillistaminen ei tällä kertaa onnistunut, valitettavasti.

Pian äänestyksen jälkeen keskustelupalstat täyttyivät aihetta sivuavista kommenteista puolesta ja vastaan. Kyselytutkimusten mukaan enemmistö suomalaisista kannattaa eutanasian laillistamista. Mikä mahtoi olla kansanedustajien motiivi torpata ko. kansalaisaloite?

Kaikkein taantumuksellisimmat kristityt repivät riemua äänestystuloksesta. Tällainen pieni voitto tässä yhdessä taistelussa oli heille maailmaa mullistava seikka. Erityisesti kristillisdemokraattien äänenkannattaja, KD-lehti, ilakoi sillä, että me edistykselliset kärsimme tässä asiassa tappion. Myös persujen Mika Niikko hehkutti taantumuksen voittoa Uuden Suomen Puheenvuorossa. Kommentit taas eivät olleet mitenkään Niikkoa mairittelevia.

Nyt kun Suomessa on ollut oikeistolaisin ja kristillisin hallitus vuosikymmeniin, niin taantumus on voinut oikein hyvin. Kiky, Sote, aktiivimalli, eutanasia. Siinä on vain osittainen lista taantumuksellisuuden ilmentymistä tällä hallituskaudella.

Antaa taantumuksellisten ja krisujen nyt nauttia voitostaan. Ensi viikolla alkaa uusi ohjelma eutanasian laillistamiseksi Suomessa.

Äänestystulos muistetaan ensi vuonna eduskuntavaaleissa; varsinkin jos me edistykselliset kommentaattorit pidämme asiaa esillä. Veikkaanpa että seuraavan neljän viiden vuoden aikana eutanasia laillistetaan myös Suomessa. Silloin Suomikin on vähän lähempänä sivistysvaltiota. Sellainen Suomi ei vielä ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti