torstai 10. toukokuuta 2018

Raamattuopiston misogyniset vihapuheet


Patavanhoillinen ja taantumuksellinen verkkojulkaisu antaa säännöllisesti tilaa vihamielisille mielipiteille ja tällä kertaa näkyvyyttä sai teologian tohtori Juha Sankamo, joka on Suomen Raamattuopiston palveluksessa oleva taantumuksen airut.

Sankamon teesi on suunnilleen se, että abortin laillisuus Suomessa aiheuttaa alhaisen syntyvyyden. Korrelaation tasolla asia on näin, mutta kausaliteettia ei ilmiöstä pysty todentamaan. Tällaiset vinksahtaneet väitteet ovatkin kovin tyypillisiä näille taantumuksellisille kristityille.

Sankamo: Suomessa on 1970-luvulta alkaen abortoitu noin 10 000 vauvaa vuosittain. Se tarkoittaa noin 500 000 aborttia. Noin 500 000 ihmiseltä on kielletty oikeus elämään. Abortit tehdään lähes täysin sosiaalisin perustein. Siinä riistetään ihmistaimelta oikeus elämään. Hän ei voi puhua puolestaan.

Sikiö ei nyt vain satu olemaan ihminen vaan solumöykky, joka majailee naisen kropassa. On täysin naisen oma asia, mitä tuolle solumöykylle tekee. Siihen ei ole Sankamolla mitään sanomista. On sinänsä aika huvittavaa, että nämä kiihkeät abortin vastustajat ovat järjestäen miehiä. Ei muuten Juha Sankamoltakaan kysytty haluaako hän syntyä tähän maailmaan. Maailman kannalta olisi ehkä ollut parempi, että Sankamon äiti olisi abortoinut sikiön, josta kehittyi Juha Sankamo. Samaa spekulaatiota on sovellettu myös Hitleriin ja moneen muuhun sekopäähän.

Tätä sikiön oikeutta elämään on pohdittu perusteellisesti ja on tultu siihen tulokseen, että abortti on oikein suotava lääketieteellinen toimenpide. Siihenkään ei ole Sankamolla nokan koputtamista. Jos asia noin kyrsii Juhaa, niin marinoitukoon omissa liemissään.

Sankamo: Ihmisen elämä on pyhää hedelmöityksestä viimeiseen hengen vetoon.

Tämä on tietenkin sentimentaalista uskonnollista roskaa. Sankamo saa ihan itse noudattaa omia dogmejaan, mutta hän ei voi uskottavasti perustella, miksi muiden tulisi omaksua nuo dogmit. Ei pisteitä Sankamolle tässäkään asiassa.

Sankamo: Omasta kokemuksesta, neljän alle 10-vuotiaan lapsen isänä, voin todeta, että lapsista ja perheestä saa elämän sisältöä ja iloa uskomattoman paljon.

Tällaiset yleistykset on helppo kumota. Omat kokemukset eivät ole universaaleja faktoja. Täten Sankamo voi puhua vain omasta puolestaan.

En muuten hetkeäkään usko tuohon Sankamon väitteeseen. Täytyy olla melkoinen masokisti, jos pitää pieniä lapsia muina kuin riiviöinä suurimman osan aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti