torstai 17. toukokuuta 2018

Amerikan evankelikaalisten tempaus tapahtuu ihan kohta tai sitten ei


Yhdysvallat siirsi Israelin suurlähetystönsä Jerusalemiin ja se oli tietenkin Amerikan uskonnollisen oikeiston ja erityisesti sen evankelikaalisen lahkon toiveiden täyttymys.

Suurlähetystön siirto aivan oletetusti poiki väkivaltaisuuksia, mutta senkin ilmiön Amerikan uskonnollinen oikeisto tulkitsi siten, että väkivaltaisuuksilla on raamatullinen merkitys, ja tempaus tapahtuu ihan justiinsa, koska Raamattu sanoo jotain varsin mielikuvituksellista Lähi-idän väkivaltaisuuksista.

Jotta touhua menisi nykyistä mielipuolisemmaksi, niin evankelikaalisten parista löytyy radikalisoituneen ääriajattelun edustajia siten, että Yhdysvaltain on lisättävä omalta osaltaan jännitteitä ja väkivaltaa alueella, jotta tempaus tapahtuisi nopeammin. Kyllä näitä Jeesuksen loikan odottajia riittää, mutta on todella sekopäistä, kun väkivallan tarkoituksellinen lisääminen jouduttaisi Jeesuksen loikkaa.

Taustalla on tietenkin sellainen ajatus, että Israel olisi jollain todentamattomalla tavalla yhden myyttisen jumalan erityisessä suojelussa. Tästä myytistä on johdettu parituhatta vuotta yhteiskunnallisia ja kansainväliseen politiikkaa sijoittuvia menettelytapoja. Kaikki tämä on tietenkin lisännyt inhimillisiä kärsimyksiä. Amerikan evankelikaaliset ovat ehdollistetut tähän ajatteluun perusteellisesti.

Amerikan evankelikaaliset ovat roistoja ja Israel on pelkästään roistovaltio. Tämä taas voidaan todentaa toisin kuin myyttiset väitteet Jeesuksen loikista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti