keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Huhtasaaren plagioitu gradu puhuttaa edelleen


Viime talvena riitti parran pärinää presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren plagioidusta gradusta.

Polemiikin aloitti jo aiemmin, joku Uuden Suomen Puheenvuoron aktivisti, joka todensi Huhtasaaren joidenkin blogien olevan plagioituja. Sama kaveri pystyi osoittamaan, että myös Huhtasaaren gradu olisi plagioitu.

Jyväskylän yliopisto teetti asian johdosta jonkin selvityksen. Selvityksessä todettiin noin 10 prosenttia tekstistä plagioiduksi.

Nyt Svenska Yle on tutkinut asiaan tarkemmin todeten, että noin 30 prosenttia Lauran tekstistä on plagioitua materiaalia. Tiina Simpanen kirjoitti jo vuonna 2001 gradun, jonka nimenä oli Kohti monikulttuurista koulua. Tuosta Simpasen gradusta Laura sitten kopioi omat juttunsa mainitsematta lähdettä. Jopa Simpasen kirjoitusvirheet olivat päässeet Laura tekstiin.

Pari professoria oli vahvistanut plagioinnin. Tämä on noloa lähinnä Jyväskylän yliopiston kannalta,  mutta Huhtasaarelle taas kaikenlainen epärehellisyys vakiintunut toimintapa.

Kun Yle oli julkaissut pari nopeaa blogistia oli heti kärppänä kommentoimassa uutista. Hyvä niin. Nähtäväksi jää palaako Huhtasaari taas Uuteen Suomeen puolustamaan omaa tutkimuksen kannalta epäeettistä menettelyään.

Rehellistä perussuomalaista ei vain taida löytyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti