tiistai 22. toukokuuta 2018

Konservatismin romahdus alkaa Amerikasta


Teesini tosiaan on, että konservatismin romahdus alkaa Amerikasta tai se on jo alkanut ja syynä on suunnaton korruptio ja epärehellisyys. Konservatismin voi sanoa olevan vapaassa pudotuksessa lähes jokapäiväisten epäeettisiä menettelytapoja koskevien paljastusten vuoksi.

MAGA (Make America Great Again) ja America First –sloganit ovat osoittautuneet talouseliitin jargoniksi, jolla yritetään perustella valtion varojen väärinkäyttö. Yhdysvallat on tällä hetkellä suorastaan hämmästyttävän korruptoitunut valtio. Itse en näe juurikaan ero venäläisen ja amerikkalaisen korruption välillä. Kiinan tilanteeseen en ole perehtynyt kovin hyvin, mutta julkisuudessa olleiden tietojen perusteella korruption rehottaa sielläkin.

Amerikan, ja vähän Venäjänkin, erityispiirteenä on uskonnon valjastaminen legitimoimaan korruptio. Korruptioon kuuluu olennaisesti myös välinpitämättömyys lain kirjainta kohtaan. Tässä asiassa amerikkalaiset ovat aivan kärjessä. Lakia säätävä kongressi on toiminnassa, mutta kongressin konservatiiviset edustajat (=republikaanit) ovat lain suhteen niin välinpitämättömiä, että jokainen heistä kuuluisi tutkinnan alaiseksi. He kaikki ovat virkavalassaan vannoneet noudattavansa perustuslakia, mutta käytännössä perustuslaki ja sen noudattaminen on mahdotonta, sillä konnat eivät noudata lakia ihan jo määritelmän mukaan.

Evankelikaalinen uskonnollinen oikeisto on konnuuksien eturivissä. Minä väitän, että sen sortin uskonnollinen vakaumus altistaa ihmisen konnuuksille. Sitä kun sovelletaan politiikkaan, saadaan aikaan mahdollisimman suuri kurjuus mahdollisimman monelle lukuun ottamatta vaurainta yhtä prosenttia väestöstä.

Eriarvoistuminen johtaa ennen pitkää kansannousuun. Toivottavasti elän vielä niin pitkään, että näen konservatismin romahduksen ja samanaikaisen uskonnon tulemisen täysin epärelevantiksi. sekä inhimillisen yhteiskunnan renessanssin. Tulevat sukupolvet saavat sitten lukea näistä tapahtumista historiankirjoista ja ihmetellä, kuinka tämä nykyinen sukupolvi olikin niin tyhmää ja taantumuksellisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti