lauantai 12. toukokuuta 2018

Jeesus-hepun loikkafestivaalit Helatorstaina


Muutama päivä sitten vietettiin Helatorstaita ja tarinan mukaan parituhatta vuotta sitten joku Jeesus-niminen heppu loikkasi yläilmoihin kun oli ensin kuollut ja sitten vähän virkistynyt talsien Telluksella muutaman viikon.

Aika hämmästyttävää, että vielä nykyään jotkut pitävät tällaista maagista ja mystistä kertomusta reaalimaailman tapahtumana. Mitä epäuskottavampi kertomus on, sitä enemmän maagiseen ajatteluun taipuvat ihmiset ryntäävät puolustamaan kertomuksen todenperäisyyttä.

Aika monta luonnonlakia täytyisi Helatorstain loikkafestivaaleilla rikkoa. Aina toki voi vedota ns. yliluonnollisiin tekijöihin, mutta sellaiset lakkaavat olemasta yliluonnollisia heti kun tällainen episodi verifioidaan. Näin ollen loikkafestivaalitkaan eivät kuulu verifioituihin tapahtumiin, joten kaiken nykyisen tiedon valossa sellaista ei voi tapahtua.

Saman maagisen ja mystisen tarinan mukaan Jeesus-heppu loikkasi johonkin taivaaksi kutsuttuun paikkaan. Vaikka Jeesus-heppu liikkuisi valon nopeudella, niin universumin mittakaavassa hän ei ole ehtinyt kovin kauaksi. Sitten Jeesus-hepun fanittajat väittävät Jeesus-hepun palaavan ihan pian, ehkä jo huomenna. Aika päättämätön tuo kaveri tuo Jeesus kun palaa takaisin kesken matkan, vaikka ei ole sinne taivaaseen asti vielä edes päässyt. Kai sitä ihmisiä voi kusettaa silläkin tavalla.

Helatorstain loikkafestivaalit eivät ole Jeesus-hepun fanien suosikkikirjan, Raamatun, ainoita maagisia ja mystisiä tarinoita. Oikeastaan koko opus on ihan legendaa.

Kaikkein ikävintä on se, että Jeesus-hepun fanit pyrkivät johtamaan saduista ja tarinoista muita velvoittavia yhteiskuntapoliittisia ohjelmia. Ihmiskunnan olisi jo korkea aika päästä eroon maagisesta ajattelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti