perjantai 1. kesäkuuta 2018

Ulkoministeri Soini aborttikävelyllä Kanadassa


Näyttää siltä, että Irlannin kansanäänestys abortista sai Suomen ulkoministerin flippaamaan ihan totaalisesti.

Ensin Soini nillitti asiasta omassa blogissaan siihen tyyliin, että Soinin voidaan katsoa puuttuneen Irlannin sisäisiin asioihin tavalla, joka jonkin toisen maan kyseen ollessa aiheuttaisi nootin tai pienemmän diplomaattisen selkkauksen.

Tässä ei tietenkään ollut kaikki. Kanadaan tekemänsä työmatkan yhteydessä Timo Soini kävi kävelemässä abortin vastaisessa mielenosoituksessa. Täten Soini puuttui sillä kertaa Kanadan sisäisiin asioihin.

Soinin kannattajat, uskovat änkyrät, vetosivat Soinin sanan- ja mielipiteenvapauteen. Toki Soinilla on nämä vapaudet, mutta ulkoministeri on Suomen valtion edustaja 24/7/365; myös silloin kun ns. vapaa-ajallaan vetää lähibaarissa lärvit tai osallistumassa Kanadassa aborttia vastustavaan kävelylenkkiin.

Vaikka Soinille myönnettäisiin ”vapaa-ilta” viranhoidon ulkopuolelta, jo pelkkä ulkoministerin titteli mahdollistaa sen tulkinnan, että Soini esitti Suomen virallisen kannan aborttiin. Näinhän se on nähtävä, sillä ei ole mitään luotettavaa menetelmää, jolla pystyttäisiin päättelemään millä minuutilla Soinin on ulkoministeri ja millä minuutilla pelkästään Timo Soini.

Tässä blogissa on tällä hallituskaudella kritisoitu sitä, että Suomen valtion ylimmästä johdosta löytyy kaksi helkkarin typerää änkyrää. Meriitit pääministerillä ja ulkoministerillä eivät ole kummoiset. Siitä on näyttöä, että uskonnollinen usko saa ihmisen tekemään huonoja päätöksiä, eikä ilmiö koske vain Suomen pää- ja ulkoministeriä vaan aivan kaikkia änkyröitä.

Iltalehden Tommi Parkkonen kiinnitti asiaan huomiota kolumnissaan tänään 1.6.2018. Parkkosen kolumnin voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti