keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Kotitalouksien tilanne kiristyy, kirkosta eroaminen lisääntyy


En pidä Iltalehteä ihan kaikkein luotettavimpana lähteenä, mutta tänään kyseinen lehti julkaisi verkkosivuillaan varsin mielenkiintoisen jutun, joka oli otsikoitu: Lukijoiden reaktiot lomarahaleikkauksiin: Ero kirkosta ja boikotti suomalaisille tuotteille.

Jutun pointti oli se, että koska kotitalouksien taloustilannetta on tällä hallituskaudella järjestelmällisesti heikennetty, niin suomalaiset ovat tehneet asioista omat johtopäätöksensä siten, että lomat vietetään halvemmissa lomakohteissa esimerkiksi Virossa. Tämä on tietenkin kotimaan matkailuyrittäjien kannalta valitettavaa, eivätkä he oikeastaan ole syyllisiä tapahtumien kulkuun.

Ihmiset ovat alkaneet karsia kuluja kaikkialta sieltä, mistä voivat, jotta he voisivat viettää mukavan ja virkistävän loman entiseen tapaan.

Hallituksen ajama kurjistamispolitiikkaa saa tylyn tuomion. Eräs haastateltava sanoo: En osta suomalaista. Tilaan Kiinasta ja käyn Tallinnassa. Suomeen en sijoita kuin aamupuurorahat, kaiken muun ja haen Suomen ulkopuolelta. Suomalainen yhteiskunta ei minun rahoistani hyödy ja tiedän monen muunkin niin tekevän. Kiusa se on pienikin kiusa, kertoi nimimerkki simpsakkanainen.


Myös Suomen ev.lut kirkko saa osansa muuttuneesta kulutuskäyttäymisesta.

Osa kertoi myös eronneensa kirkosta lomarahaleikkausten takia.
Erosin kirkosta, jotta vähänkin voisin helpottaa menojani, kertoi nimimerkki löysät pois.
Siiri kertoi perheen aikuisten jättäneen kirkon jäsenyyden, että perheen perinteinen mökkiloma toteutuisi jatkossakin.
Säästääksemme lomaan me molemmat vanhemmat erosimme kirkosta ja ammattiliitosta. Näin säästämme vähän kesän matkaa varten tänä ja ensi vuonna.

Kirkon anti sekulaarissa yhteiskunnassa alkaa vihdoin asettua sille kuuluvaan asemaan siten, että jäsenyys organisaatiossa, jolla ei mitään annettavaa suurelle kansanosalle vähenee, eivätkä taloudelliset syyt taida olla se ainoa syy jättää maagiseen ajatteluun perustuva uskonnollinen yhteisö.
Iltalehden juttu löytyy tuolta:
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201805222200961336_u0.shtml

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti