tiistai 15. toukokuuta 2018

Kenttäpiispa Särkiön epärelevantit dikotomiat


Kotimaan24:n bloggarina näkyvyyttä saava Pekka Särkiö onnistuu alittamaan entistäkin alempana olevan riman viimeisimmässä kirjoituksessaan: Mistä tunnistaa kunnon liberaalin?

Särkiö esittää kymmenen kohtaa käsittävän luettelon dikotomioista, jotka jollainen tavalla määrittelisivät liberaalin ja konservatiivin. Kenttäpiispa esittää joukon binaarioppositioita, jotka oikeasti eivät ole sellaisia. Kenttäpiispa ei vaan osaa, mikä ei ole lainkaan yllättävää.

Jonkin aika käsittämättömän aasinsillan kautta Särkiö yrittää laukoa jotain seksuaalivähemmistöistä ja tuleehan haittaisänmaalliset incel-heput esiin ainakin epäsuorasti. Särkiö onkin blogistina ollut tolkuttoman kiinnostunut muiden panemisesta ja jopa panemisen puutteesta.

Särkiön blogin parasta antia ovat kommentit ja aivan erityisesti Terhi Saarisen kommentit. Ne kannattaa ehdottomasti lukea. Saarinen vaikuttaa fiksulta Särkiön sysimustan taantumuksellisuuden rinnalla.

Särkiö ja Saarinen päätyvät sanailemaan siitä, onko siinä mitään kaunista, että keski-ikäiset ihmiset huolehtivat jaksamisensa äärirajoilla todella iäkkäistä vanhemmistaan. Särkiön mielestä tällainen kärsimysnäytelmä on oikein kaunista.

Saarinen taas on aivan toisella kannalla perustellen hyvin kantansa. Sen debunkkaamiseen Särkiön paukut eivät riitä. Muutama muukin kommentoija kiinnittää huomiota Särkiön epärelevantteihin dikotomioihin.

Särkiö ja kumppanit ovat oiva osoitus siitä, että Suomi ei ole sivistysvaltio. Särkiön edustama synkkä kristillisyys on kyllä murenemassa, mutta se tapahtuu valitettavan hitaasti.

Särkiön blogin voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti