perjantai 26. toukokuuta 2017

Väärä ekvivalenssi



Kyllä menee epätoivoiseksi änkyröiden yritykset puolustaa kristinuskoa. Opinkappaleet ovat debunkatut niin moneen kertaan, joten jotain muuta on yritettävä. Tällä kertaa asialla on patavanhoillinen verkkojulkaisu Seurakuntalainen. Kyseinen verkkolehti julkaisi lyhyen jutun otsikolla: Ruotsissa kasvavat sekä ateismi että islam.

Kyseisessä julkaisussa esitettiin taas kerran aivan vituillaan oleva ekvivalenssi tyyliin: kristinusko = islam = ateismi.

Kaksi ensimmäistä ovat uskontoja, ateismi ei. Ateismi tarkoittaa pelkästään jumaluskon puutetta. Tässä tapauksessa uskovat, niin kristityt kuin muslimit, perustavat apologiansa seikkaan, joka ei pidä paikkaansa. Se on joko typeryyttä tai silkkaa kusetusta. Täytyykin kysyä: Kenelle Seurakuntalaisen toimitus noita juttujaan rustaa? Kuinka helkkarin typerinä ihmisiä oikein pidetään?

Näistä vääristä ekvivalensseista tehdään sitten epätosia johtopäätöksiä. Kaikki noudattaa samaa vanhaa kaavaa, joten jälleen kerran on muistutettava, että epätosista premisseistä voi tehdä vain epätosia johtopäätöksiä.

Roomalaiskatolinen arkkipiispa Monsignor Carlo Liberati näkee selkeän yhteyden ateismin ja islamin kasvun välillä länsimaissa.
– Kaikki tämä moraalinen ja uskonnollinen rappio suosii islamia, hän sanoo The Christian Postissa.

Siinä tuo väärä ekvivalenssi olikin tiivistettynä. On tuo arkkipiispa aika epeli, kun hän pystyy kvantifioimaan moraalin selkeästi mitattavaksi suureeksi.
Moraalinen rappio onkin aina änkyröiden mieliaihe, mutta ainakin Euroopassa eletään historiallisesti kaikkein rauhallisinta ja vakainta aikaa koskaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti