perjantai 5. toukokuuta 2017

Päivi Räsänen haluaa oikeuden syrjiä



Tällä kertaa taantumuksen äänitorvi, kansanedustaja Päivi Räsänen, kiukuttelee yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiälle.

Kuinka ollakaan kiukuttele liittyy taas kerran (joko taas?) vähän mutkan kautta homoseksuaaleihin.

KD-lehti sanoo aiheesta: Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä haluaa, että kirkko mahdollistaa nais- ja miesparien vihkimisen. Pimiä vetoaa kirkolliskokoukseen, jotta se etsisi ratkaisua, joka mahdollistaisi nais- ja miesparien vihkimisen kirkossa.

KD-lehti jatkaa: Tiedotteessaan (2.5.) Pimiä arvioi, että ”nais- ja miesparien jättäminen kirkollisen vihkimisen ulkopuolelle on yhdenvertaisuuslain hengen vastaista.”

Sitten Päkä lataa: Pimiän tulkinta laista on tuulesta temmattu. Avioliittoon vihkiminen on osa uskonnonharjoitusta.

Sanoisin, että kaikki mitä Päkä on ikinä esittänyt, on tuulesta temmattua. Nyt vain on niin, että edes uskonnonvapauden nojalle, ei ole enää soveliasta syrjiä ketään. Sehän näitä uskonnollisen oikeiston suhareita vituttaa niin vietävästi, sillä heillä ei ole ainuttakaan argumenttia, jolla voisi perustella syrjiviä käytäntöjä.

Kyllä lainsäädännöllä voidaan säädellä Päivi Räsäsen ja muiden oikeutta siten, että heillä ei ole mahdollisuutta syrjiä muita ilman sanktioita. Jos avioliittoon vihkiminen on Päivi Räsäselle uskonnonharjoitusta, niin on iso joukko niitä, joille näin ei ole. Oikeastaan koko avioliitto on aivan turha sosiaalinen konstruktio, jolla ei pitäisi nykymaailmassa olla mitään merkitystä.

Onko Päivi Räsänen on ollut koskaan minkään edistyksellisen asian puolesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti