keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Suomi Ensin -leirin vyöryttäminen



Valmistauduttaessa Suomi Ensin rajakki vajakkien leirin vyöryttämiseen on selvitettävä ensin kaksi merkittävää seikkaa: 1) ryhmällä on oltava taustatukena meille ja asiallamme suopea asianajaja. Jupakasta tuskin selvitään ilman ainakin pienimuotoista juridista hässäkkää. 2) Ryhmän on kerättävä jo ennalta jonkin verran varoja mahdollisten sakkojen ja korvausten maksamiseen. Vaikka rajakki vajakkien leirin vyöryttäminen tapahtuisikin rauhanomaisesti (mitä suuresti epäilen), niin on oletettavaa, että kansalaisaktivismissamme tuhoutuu jonkin verran omaisuutta, josta joutuu korvausvelvolliseksi. Siihen on syytä varautua.

Operaation aikana on ryhmän jäsenillä oltava turvalliset kommunikaatiokanavat. Niin sanottu ”burner phone” on hyvä väline. Ostetaan riittävä määrä halpoja puhelimia ja niihin prepaid-liittymiä. Nämä kommunikaatiovälineet tuhotaan operaation lopuksi tai heti jos uhkana on se, että viranomaiset pääsevät käsiksi puhelimiin.

Oletettavissa on myös väkivaltaista vastarintaa rajakki vajakeilta. Jos tiedossa ei ole, minkälaista aseistusta heillä on käytössään, niin varatoimenpiteisiin tulee suhtautua vakavasti. Tiettävästi jo tähän mennessä on käytetty pippurisumutteita. Niitäkin vastaan onneksi voi varautua.

Rajakki vajakkien leirin vyöryttämiseen jokainen osallistuu omalla vastuullaan. Mustelmat ja ruhjeet ovat lähes väistämättömiä. Fyysisiä vammoja voidaan vähentää pitämällä vyöryttävä ryhmä tiiviinä, jolloin on aika epätodennäköistä, että kukaan yksilö joutuu kohtuuttoman väkivallan uhriksi.

Ajattelin tuollaista tuhannen hengen ryhmää vyöryttämään rajakki vajakkien leirin. Jos joku innostuu organisoimaan sellaisen happeningin, niin annan oikein mielelläni tietoja siitä, kuinka asia hoidettiin vuosikymmeniä sitten. Niistä tiedoista saattaa olla vieläkin apua.

Loput Suomi Ensin leirin romuista pinotaan siististi roskalavalle. Se oli sitten siinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti