sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Suoran toiminnan aika on juuri nyt!



Suora toiminta aina tehokkaampaa kuin äänestäminen, koska vaalit järjestetään määräajoin, mutta tilanteen muuttuvat niin nopeasti, että vaalit ovat aina myöhässä.

Tällä hetkellä esimerkiksi eduskunnassa poliittiset voimasuhteet ovat sellaiset, että fasisteja edustavilla persuilla ja riisto- ja rosvokapitalismia edustavilla kepuleilla ja kokkareilla on painoarvo, jonka turvin he voivat ajaa totalitaarisia päämääriään. Emme voi odottaa kahta vuotta, jotta tilanteeseen saadaan muutos. Suoran toiminnan aika on juuri nyt!

Suoran toiminnan tavoite ei ole toiminta itsessään, ei julkisen hyväksyntä eikä mediahuomio. Ainoa tavoite on muutos. Perinteisesti poliittisessa toiminnassa pyritään käännyttämään muut oman agendan puolella. Suorassa toiminnassa taas tuodaan julki omat tavoitteet siten, että muutos tapahtuu nyt eikä seuraavien vaalien jälkeen. Tällä tavoin pakotetaan poliittinen koneisto reagoimaan suoran toiminnan esiintuomiin epäkohtiin välittömästi.

Toki suora toimintakin voi vaikuttaa laajaan yleiseen mielipiteeseen. Toisinaan niin tapahtuukin. Tyypillisesti suoralla toiminnalla kuitenkin pyritään tavoittamaan jokin spesifi ryhmä, joka taas jatkaa agendan ajamista eteenpäin omista lähtökohdista. Momentum on suoran toiminnan onnistumisen edellytys.

Suoralla toiminnalla voidaan tuoda esiin sellaisten yksilöiden ja ryhmien näkemyksiä, jotka eivät muuten tule nähdyksi ja kuulluksi. Tämä voi koskea sosiaalisia oloja, taloudellista epätasa-arvoa, variaatioita on paljon.

Olipa suora toiminta suosittua tai ei, niin toisinaan se päätyy eri mediakanavien uutisvirtaan. Tätä tietenkään ei voi kontrolloida. Ei ole mitenkään kummallista, että suora toiminta pyritään demonisoimaan, toisinaan myös kriminalisoimaan. Tähän syytä varautua.

Tänään on oikein hyvä päivä alkaa suora toiminta miettimällä mitä juuri sinä voit tehdä. Sen jälkeen tarvitaan vain toteutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti