maanantai 8. toukokuuta 2017

Fasisteille vaalitappio Ranskassa - persut hätää kärsimässä



Viime vuosina sanasta ”populismi” on tullut synonyymi sanalle ”fasismi”. Tämä on nähty USA:n presidentinvaalien 2016 ja Brexitin yhteydessä. Eilen Ranskan presidentinvaaleissa populisti aka fasisti kärsi murskatappion liberaalille ehdokkaalle.

Eilinen vaalitulos oli paha takaisku myös Suomen populisteille aka fasisteille, perussuomalaisille. Persut ovat suorastaan hätää kärsimässä yrittäen selitellä tappiota parhain päin. Johtopäätös viimeaikaisista vaaleista eri puolilla Eurooppaa on aika selvä: Ihmiset ymmärtävät näiden äärioikeistolaisten populisti-fasistien haitallisuuden.

Vielä eilen suomalaisen uskonnollisen oikeisto äänitorvi, Patmos lähetyssäätiön tutkimusjohtaja Juha Ahvio, hehkutti ja herutti Le Penin voittoa. Kuinka sitten kävikään? Ehkä Ahvio vain ennakoi blogissaan vaalitappion ryhtyen kiemurtelemaan orastavan vaalitappion kanssa, vaikka äänestyspäivä oli vasta aluillaan. Ovat nuo patmoslaiset harvinaisen tyhmää sakkia, kun tarvitsevat oman ”gurunsa” kertomaan mitä kustakin asiasta tulee ajatella.

Fasismin vaara ei kuitenkaan ole vielä ohi. Nämä äänekkäät ja väkivaltaan taipuvat populisti-fasistit punovat jo uusia konnankoukkuja. Nähtäväksi jää kuinka pitkälle he ovat valmiita viemään haitallisen agendansa. Tuskin ilman väkivaltaa selvitään ennen kuin populismi-fasismin uhka on tältä erää torjuttu.

Eilinen Ranskan vaalitulos suo meille edistyksellisille liberaaleille pienen hengähdystauon, mutta populismi-fasismin vastainen toiminta jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti