torstai 11. toukokuuta 2017

Lestadiolaiset konnakoplat yritysmaailmassa



Muutama vuosi sitten saatiin eduskuntavaalien jälkipelien yhteydessä lukea jos jonkinlaisesta vaalivilpistä mitä tulee vaalien rahoitukseen. Eniten paskaa niskaansa sai helluntailainen Arto Merisalo, joka lopulta päätyi lusimaan toilailujensa takia.

Erityisesti kepuleilla oli Nuorisäätiötä yms., mutta oma suosikkini nimen puolesta oli ilman Kukkaisrahasto. Kuka lie keksinyt niin idioottimaisen nimen? Hauska se kyllä oli.

Sitten on myös yritysmaailmaan pesiytynyt pääasiallisesti fundamentalistisista piireistä kumpuava talousrikollisuus. Tästä ei ole pitkäkään aika kun nykyinen lestadiolaistaustainen pääministeri oli myrskyn silmässä yritystoiminnan ja oman asemansa pääministerinä suoman nepotismin takia. Ei siitä ollut autokratia ja plutokratiakaan kaukana. Kleptokratiaa ainakin jokainen uskovien puulaaki harrastaa.

Esimerkkejä on paljon. Koivuniemen lahkon ”orjatyövoimalla” toimiva kustannustoiminta on saanut paljon julkisuutta. Lestadiolaisten talopaketeilla ja keittiöfirmoilla ei niilläkään ole puhtaat jauhot pussissa.

Uusimpana rikollista toimintaa harjoittava lestadiolaistaustaisena yrityksenä keskustelupalstalla mainittiin Kamux.

Nyt teen yleistyksen: uskovien yritystoiminnan persusprinsiippi on epärehellisyys. Nyt jonkun on sitten falsifioitava argumenttini. Sitä odotellessa.

Haluankin kysyä: Mikä uskovaisuudessa on sellaista, että se joko edellyttää epärehellisyyttä tai altistaa epärehellisyydelle?

Kamuxin toilailuihin voi perehtyä seuraavan keskusteluketjun avauspuheenvuorossa:


Karua on Kamuxin touhu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti