tiistai 23. toukokuuta 2017

Tehoa Vapaa-ajattelijoiden toimintaan



Vapaa-ajattelijat pitävät kesäkokouksensa ensi kuussa. Asian tiimoilta on julkaistu Vapareiden tavoite- ja strategiaohjelma. Sen voi lukea tuolta:


Viime vuosina Vaparit ovat tulleet tunnetuksi lähinnä laskevista jäsenluvuista ja keskinäisistä riidoistaan. Joko nyt vihdoin päästäisiin ajamaan sekulaaria Suomea?

Olisi aika pistää sisäinen politikointi sivuun ja keskittyä oikeisiin poliittisiin päättäjiin vaikuttamiseen. Sekulaari Suomi tarkoittaa merkittäviä lainsäädännöllisiä muutoksia, joten vaikuttaminen päätöksentekijöihin tulisi olla se ensisijainen tehtävä.

Uskonnottomilla ei ole oikein ollut viime vuosikymmeninä äänekästä puolestapuhujaa. Tästä syystä uskonnoilla on lainsäädännössä edelleen liian suuri haitallinen merkitys. Uskonnottomat tarvitsevat näkyvän fiksun ja sivistyneen näkyvän hahmon asioita ajamaan. ”Valtaojat” ja ”enqvistit” ovat tehneet hyvää työtä, mutta he ovat toimineet oman toimensa ohella. Ei luulisi olevan kovinkaan vaikeaa saada joku innostumaan Vapareiden tavoitteiden edistämisestä ihan päätoimisesti.

Uskontojen edustajat saavat aina takuuvarmasti edustajansa mihin tahansa debattiin, olipa sitten kyse eutanasiasta, äitiyslaista tms. Uskonnottomien näkemykset yleensä kuitataan kuriositeettina.

Tavoiteohjelman 5.4. kohdassa käsitellään julkista viestintään seuraavasti: Liiton mediatiedotus tukee yhteiskuntavaikuttamista sekä sekulaarin kulttuurin kehitystä. Mediapalvelua kehitetään ja monipuolistetaan. Tarvitaan monia asioiden esittäjiä, esimerkiksi erilaisia haastateltavia eri tyyppisiin medioihin eri asioista, joita ajamme eteenpäin.

Tuota tavoiteohjelman kohtaa tuskin voidaan onnistuneesti toteuttaa ennen kuin Vapareilla on näkyvä hahmo, joka kutsutaan eri mediatilaisuuksiin debatoimaan ihan pelkästään meriittiensä ansiosta.

En itse kuulu Vapareihin, enkä ole ajatellut liittyäkään, mutta pyrin silti ajamaan Vapareiden tavoiteohjelman mukaisia asioita omien vaikutuskanavieni kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti