keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Terrorismin uhka vs. totalitarismin uhka



Taas paukkuivat pommit; tällä kertaa Manchesterissä. Taas kerran maalaillaan kaikenlaisia uhkakuvia: Terroristi vaanii juuri sinua seuraavan kulman takana.

Terrorismin uhka on tilastollisesti niin pieni, ettei siitä paljon kannattaisi nillittää. Lottovoittokin taitaa olla todennäköisempi kuin joutuminen iskun kohteeksi.

Muistan oikein hyvin 1960- ja 70 lukujen terrorismin: mukana hääri: PLO, Irlannin tasavaltalaisarmeija IRA, punaiset prikaatit, Baader-Meinhof –ryhmä. En silloinkaan tuntenut itseäni uhatuksi, enkä tee sitä nyt 2010-luvulla.

Paljon suurempi uhka on totalitarismi, jota kuviteltu terrorismin uhka ruokkii. Juuri minun vapausoikeuksiani pyritään rajoittamaan epätodennäköisen uhan varjolla. Tässä ovat monet puolueet, persut etunenässä, kunnostautuneet oikein hyvin, mutta persuthan ovatkin fasistipuolue, joten totalitarismi on heille ehdoton edellytys.

Suomessa yritysten totalitarismi, joka sekin on yksi fasismin muoto, on jo saavuttanut häiritsevät mittasuhteet. Yritykset ovat vallanneet demokraattiset instituutiot, vaikka Suomessa vielä nimellisesti vallitsee demokratia. Yritysten totalitaristiset vaatimukset ovat mädättäneet poliittiset päättäjät aivan Amerikan malliin. Tästä on pääministeri ja hänen toimintansa oikein hyvä esimerkki. Yhtään paremmin ei selviä valtiovarainministerikään.

Lisäksi Suomessa on vahvistunut kristofasimin vaikutus ja sekin aivan amerikkalaisen esikuvansa mukaan.

Ensin pitää eliminoida suomalaiset totalitaristiset pyrkimykset ja silloin vasta huomataan, että ei se terrorismin uhka niin vakava ollutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti