tiistai 30. toukokuuta 2017

Amerikkalaisten kotiryssät



Kotiryssien touhu on tuttua Suomessa jo Neuvostoliiton ajoilta. Vielä aktiivipolitiikassa mukana olevat Paavo Väyrynen ja Ilkka Kanerva olivat oikein kunnostautuneita kotiryssien kanssa vehkeilyssä. Varsinkin Väyrynen, joka oli vähällä joutua valtakunnanoikeuteen touhujensa takia. Kanerva taas taisi olla hyväuskoinen hölmö ja pyrkyri, joka vain yritti varmistaa asemansa Sosialistisessa Suomen Neuvostotasavallassa. Vituiksi meni se projekti ja hyvä niin.

Nyt amerikkalaiset valtaapitävät ovat saaneet omat kotiryssänsä. Pääroolissa ovat Venäjän USA:n suurlähettiläs Kislyak ja Venäjän vastaisten sanktioiden alaisen pankin heppu Gorkov. Kai niitä muitakin on, mene ja tiedä.

Trumpin hallinnon lähes jokaisella vähänkään merkittävämmällä tyypillä on omat kotiryssänsä ja siihen päälle Donaldin oma kotiryssä Venäjän ulkoministeri Lavrov.

Tuollainen toiminta ei tietenkään häiritse amerikkalaista uskonnollista oikeisto, sillä totalitarismihan on heille oikein sovelias hallitusmuoto. USA ja Venäjä ovatkin totalitarismissaan aivan samalla viivalla.

Paavo Väyrynen on ehkä konsultoinut Trumpin hallintoa kotiryssistä. Toiminta on aivan samanlaista kuin Suomessa vuosikymmeniä sitten.

Vaikka Neuvostoliittoa ei enää ole, niin sen jatke, Venäjä, voitti lopulta kylmän sodan; siltä ainakin näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti