torstai 1. kesäkuuta 2017

Tiedusteluvaliokunnan turvaselvitykset



Donald Trumpin hallinnosta paljastuneet myyrät ovat saaneet Suojelupoliisin ottamaan kantaa eduskunnan tulevan tiedusteluvaliokunnan jäsenten taustoihin.

Näille tiedusteluvaliokunnan jäsenille tehdään ns. laaja turvaselvitys. Asialla ei ole mitään merkitystä, ellei näitä tuloksia tehdä julkisiksi täysin riippumatta siitä läpäiseekö kandidaatti turvaselvityksen tai ei.

Ihan hupaisaa nähdä, keitä mikin puolue ehdottaa tiedusteluvaliokuntaan. Melko varmasti löytyy tapauksia, joissa ehdotetaan henkilö X ko. valiokuntaan, mutta sitten henkilön taustoista löytyy kaikenlaista pientä tai isompaa konnuutta.

Aika nillitys siitä syntyy. Konnia löytyy ehkä eniten persujen joukosta. Olisi jo aika muutenkin tuoda julkisuuteen fasismiin suuntautuneiden persujen kytkökset hämärähommiin tai pelkästään eettisesti kyseenalaisiin toimiin.

Paavo Väyrynen ei ainakaan läpäise laajaa turvaselvitystä: Patehan on tunnettu siitä, että oli vähällä joutua valtakunnanoikeuteen vehkeilystä Neukkulan tiedustelu-upseerien kanssa. Sama taisi koskea kaikkia tuon sukupolven suomalaisia poliitikkoja. Kotiryssäkulttuuri oli silloin voimissaan. Nykyään näkyvimmät kotiryssät löytyvät Washington DC:stä. Väyrynen ja kumppanit olisivat oikein hyviä toimijoita Trumpin hallinnossa kotiryssä perinteen ansiosta.

Toivottavasti turvaselvitykset vuotavat julksiuuteen, jos Supo ei niitä julkaise.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti