tiistai 6. kesäkuuta 2017

Juhlat jatkuvat Lontoon iskusta huolimatta



Viime viikonloppuna Lontoossa terroristit aiheuttivat taas härdellin. Sellaisesta ei jaksa enää pöyristyä, vaikka eihän noihin iskuihin aivan tunteettomasti voi koskaan suhtautua.

Iskuilla on kuitenkin sellainen vaikutus, että yhteiskunnat kulkevat sekulaarimpaan suuntaan; sitä nopeammin, mitä useampi isku tapahtuu.

Jihadistien motiiveja voi vain arvailla. Fundamentalistiset kristityt taas tekevät väärän ekvivalenssin rinnastamalla oman taantumuksellisen kristillisyytensä jihadistien islamiin. Kristinusko ei selviä siinä vertailussa voittajana. Suurin osa väestöstä pitää kumpaakin suuntausta typeränä. Näin ajatteleva väestö vain lisääntyy iskujen myötä. Muslimitkin mieluummin luopuvat uskostaan kuin korvaavat yhden todentamattoman jumalhahmon toisella samanlaisella.

Juhlat jatkuivat ja jatkuvat iskuista huolimatta. Lontoon pubeissa ihmiset jatkoivat kaljanjuontia. Ihmiset haistattavat pitkät muinaiselle Koraanista tai Raamatusta repäistylle moralismille. Yhteiskunnat länsimaissa kulkevat aivan toiseen suuntaan kuin patologisen taantumukselliset piirit toivovat. Iskut tekevät ihan kaikesta heidän sanomisistaan pelkästään typeriä ja niihin suhtaudutaan jyrkän torjuvasti.

Ehkä pian näemme ajan, jolloin mikä tahansa uskonto on vain pienen alakulttuurin porukan harrastus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti