maanantai 26. kesäkuuta 2017

Persuilta demokratian pelisäännöt hukassa



Perussuomalaisten puoluekokouksesta on nyt muutama viikko ja persut ne vaan jaksavat nillittää tapahtumien johdosta. Edes Juhannus ei saanut persujen vitutuskäyrää oikenemaan.

Persujen äärioikeistolaisen siiven, sen osan persuista joka jäi jäljelle, suosikkiargumentti on jotain sellaista, että puolueen eduskuntaryhmästä lähteneet olisivat rikkoneet jotain demokratian pelisääntöjä. Miten lie nuo persujen demokratiaa koskevat pelisäännöt sitten ovat? Persuthan ovat profiloituneet totalitarismin kannattajiksi ja siitä on demokratian kaukana.

Demokratian pelisääntöihin kuuluu se, että puolueesta voi erota ja perustaa uuden puolueen. Persujen nillitys on huvittavaa, että jäljelle jääneelle fasistijoukolle jäivät myös puoluetuet. Tästä he saavat kiittää ”Lex Soinia”. Demokratia sopii persuille vain harvoissa tapauksissa ja sekin vain retoriikan tasolla. Oikeastaan persuihin jääneiden pitäisi olla erittäin tyytyväisiä: Nyt heillä on ihan oma fasistinen ja väkivaltainen puolue, jossa ei kompromisseja tehdä.

Kai se harmittaa, että pari jytkyä sulivat persujen keskinäiseen nokkapokkaan. Nyt meillä onkin eduskunnassa sitten kaksi fasistista ryhmää, persut ja sininen tulevaisuus, sekä yksi kristofasistinen joukko, kristillisdemokraatit. Yksittäisiä fasisteja taas löytyy sieltä täältä.

Jos uusia vaaleja ei saada aikaiseksi, niin fasistiryhmien toilailuista riittää hupia pitkäksi aikaa.

1 kommentti:

  1. Todelliset totalitarismin kannattajat löytyvät Vihreistä ja Vasemmistoliitosta. Punavihreässä kuplassa vain yksi tapa ajetella asioista on sallittu.

    VastaaPoista