tiistai 13. kesäkuuta 2017

Kansanlähetyksen Leif Nummela värvää pieniä lapsia



Viidesläinen Kansanlähetys profiloitui Päivi Räsäsen sisäministerikaudella kristofasistiseksi organisaatioksi. Viidesläisten tavoitteena on ainakin implisiitisti teokratia, Pohjolan kristillinen Saudi-Arabia.

Näistä viidesläisistä kristofasisteista Räsäsen lisäksi näkyvyyttä on saanut Uusi Tie –verkkojulkaisun parissa hääräävä Leif Nummela. Nummelalla on myös TV7:lla oma ohjelma Cafe Raamattu. Näitä mediakanavia Nummela on käyttänyt anti-demokraattisen Kansanlähetyksen kristofasistisen agendan ajamiseen. Unohtaa ei toki sovi Nummelan puheenvuoroa kirkolliskokouksessa. Kokouksen puheenjohtajana toiminut arkkipiispa pani kuitenkin kapuloita rattaisiin, kun Nummela yritti tuossakin tilanteessa propagoida kristofasismin puolesta.

Ilmeisesti Kansanlähetyksen jäsenhankinta takkuaa, koska jälleen kerran Uusi Tiessä on palattu pienten lasten värväämiseen. Kuten tässä blogissa on moneen kertaan todettu, sillä metodilla Uskontojen uhrit ry saavat vain uusia asiakkaita. Toisaalta on oikeastaan ilahduttavaa, että Nummela tekee kristinuskosta niin vastenmielistä, että sekularismi etenee asian johdosta. Lasten värvääminen fundamentalistien riveihin on epäeettisen vastenmielistä.

Värvääminen tapahtuu mainostamalla lapsille suunnattua raamattusovellusta.

Nummela tarinoi: Sovelluksella voi sekä kuunnella että lukea neljäkymmentä Raamatun kertomusta. Lisäksi siinä on lapsille sopivia, hauskoja ja vaikeusasteiltaan erilaisia oppimiseen tähtääviä tehtäviä. Niitä lapset ja vanhemmat voivat tehdä yhdessäkin. Sovellus on tarkoitettu noin 4–8 vuotiaille, mutta sitä voi hyvin käyttää jo nuorempienkin kanssa.

Tällaisia hyvin toteutettuja ohjelmia tarvitaan nykyiselle tietokonesukupolvelle paljon lisää, jotta lapsia ja perheitä saataisiin tutustumaan Raamattuun. Monenlaisia erilaisia ohjelmia tulisi kehittää uskon puolustamiseen sekä lähetystyön ja kristillisen opetuksen tueksi. Tämän päivän lapset, nuoret ja aikuiset viettävät suunnattoman paljon aikaa tietokoneen äärellä. Kristittyjen, joilla on siihen lahjat, tulisi ottaa tämänkin ” lähetyskentän” haaste vastaan.

Nummela siis värvää lukutaodottomia lapsia? Tuo on jo ihan Amerikan meininkiä. Onneksi jopa fundamentalistien lapset ovat pääsääntöisesti niin fiksuja, että lukemaan opittuaan ymmärtävät tarkistaa asioiden faktuaalisuuden. Faktojahan raamattusovellukset eivät tarjoa, pelkästään epätosista premisseistä johdettuja epätosia väitteitä.

Nummela: Internet ja tietokoneiden maailma ovat kuin ihmismieli, täynnä kaikkea sairasta ja pimeää, mutta myös kykenevä rakentavaan, kauniiseen ja hyvään. Meidän tulisi täyttää nettimaail­ma Jumalan sanalla.

Kaikki uskonnot – ihan jokainen niistä – se vasta sairasta pimeää taantumuksellisuutta onkin. Nummelan kaltaiset uskonnolliset vaikuttajat ovat niitä kaikkein halveksittavimpia ihmisiä levittäessään propagandaansa lasten pariin, varsinkin kun lasten kognitiiviset kyvyt eivät ole sillä tasolla 4-8-vuotiaina, että he pystyisivät arvioimaan Nummelan propaganda totuusarvoa.

Tässä blogissa aikoja sitten käsiteltiin amerikkalaisen evankelistan, Josh McDowellin, vaikerointia siitä, kuinka internet tappaa uskon. Nyt Nummela on liittynyt samaan joukkoon; tai ei tämä nyt ihan ensimmäinen kerta ollut ja tuskin viimeinenkään.

Lapsiin kohdistuva ”evankelioiminen” millä tahansa metodilla on niin vastenmielistä, että sellaista harjoittavat tulisi saattaa juridiseen edesvastuuseen tekemisistään. Uskonnoilla on valitettavasti etuoikeus kohdella lapsia epäeettisesti ilman seurauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti