tiistai 20. kesäkuuta 2017

Pääministerin väärinkäytökset - tutkiva journalismi huonossa hapessa



Tutkiva journalismi ei oikein koskaan ole ollut Suomessa kovin hyvässä hapessa. Suomessa tiedotusvälineillä ei taida olla resursseja tutkivaan journalismiin; poikkeuksena ehkä Yle ja Sanoma. Nämä tahot eivät ole kuitenkaan kuunostautuneet alalla.

Eipä ole näkynyt paljon sellaista journalismia, jonka johdosta olisi paljastunut poliitikkojen väärinkäytöksiä rikoksista nyt puhumattakaan. En mitenkään usko, että suomalaiset poliitikot olisivat jotenkin poikkeuksellisen rehellisiä. Ne vähät tutkivan journalismin voitot eivät ole johtaneet edes rikostutkintaan saati sitten tuomioihin.

Suomessa poliitikot ilmeisesti pystyvät vaikuttamaan kahden resursseiltaan riittävän tahon kirjoitteluun. Tämä tuli erityisen selvästi esille aiemmin tänä vuonna, kun Ylen päätoimittajaan pyrittiin vaikuttamaan (lue: painostamaan) siten, että Yle jättää kertomatta pääministeri Sipilän kannalta kiusallisia seikkoja. Ylen päätoimittaja sai jupakan yhteydessä potkut, mutta pääministerille asialla ei ollut mitään seurauksia.

Pari päivää sitten Yle palasi aiheeseen verkkojulkaisussaan uutisoimalla pääministerin talouskytköksistä, jotka saattavat johtaa eturistiriitaan. Aika surkea yritys Yleltä säilyttää uskottavuutensa.

Pääministeri vaikuttaa kaikkien vihjeiden perusteella konnalta. Juuri sellaiselta konnalta, joita löytyy lestadiolaismafiasta. Aihetta on käsitelty tässäkin blogissa silloin tällöin.

Median asema vallan vahtikoirana ei ole koskaan toiminut Suomessa. Tiedotusvälineet ovat lähinnä olleet vallan väärinkäytösten mahdollistajana. Toivottavasti tähän tulee muuten pian.

Ylen yrityksen voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti