maanantai 19. kesäkuuta 2017

Lasten hyvinvoinnissa Suomi tilaston kolmas, sekulaarit maat ylivoimaisia



Verkkojulkaisu Business Insider julkaisi lasten hyvinvointia koskevan tutkimuksen tulokset sivuillaan 1.6.2017. Tutkittavana oli 172 maata.

Lasten hyvinvointi-indeksissä otettiin huomioon sellaisia seikkoja kuin lapsikuolleisuus, lapsityövoima, väkivallan uhka, taudit, lapsiavioliittojen vähäisyys jne.

Oikeastaan tulokset eivät ole lainkaan yllättäviä. Kärkisijat menivät Eurooppaan.

1. Norja
2. Slovenia
3. Suomi
4. Hollanti
4. Ruotsi
6. Portugali
7. Irlanti
8. Islanti
8. Italia
10 Belgia

 Noissa em. maissa lasten on turvallisinta kasvaa ja kehittyä. Lasten hyvinvointi on näissä maissa aivan eri tasolla kuin esim. Afrikan maissa.

Lasten hyvinvointi näyttää korreloivan sekularismin etenemisen kanssa. Irlanti oli vielä muutama vuosikymmen sitten kovin uskonnollinen maa, mutta siellä on parissa vuosikymmenessä uskonto menettänyt merkityksensä elämää säätelevänä tekijänä. Irlanti on tuona ajanjaksona noussut tilastossa kympin kärkeen. Maallistuneet maat pärjäävät tuossa tilastossa muutenkin erinomaisesti.

Sellainen uskonnollinen maa kuin Yhdysvallat on tilastossa vasta sijalla 36. Tästäkin voi vetää suuntaa antavia johtopäätöksiä yleiselläkin tasolla.

Näillä palstoilla ovat erinäiset kirjoittajat vedonneet uskonnon myönteisiin vaikutuksiin, mitä tulee lasten hyvinvointiin, mutta nämä väitteet eivät saa tukea ainoastakaan relevantista tutkimuksesta. Esimerkiksi professori Puolimatkan perusteettomat väitteet ovat tämän valossa pelkästään surkuhupaisia. Mahtaa olla rankkaa kun tutkimus toisensa jälkeen osoittaa, että sekulaarit yhteiskunnat ovat aivan ylivoimia uskonnollisiin verrattuna?

Linkki Business Insiderin artikkeliin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti