torstai 1. joulukuuta 2016

Uskonnollinen vakaumus diskvalifioi kenet tahansa "asiantuntijan"



Taantumuksen äänitorvena toimiva verkkojulkaisu, Seurakuntalainen, julkaisi eilen Hanna Ranssi-Matikaisen blogin, joka oli otsikoitu: Elämää arvojen mukaan.

Blogin teksti oli yhtä huttua, mutta silti silmiinpistävää oli blogistin uhriutuminen seuraavaan tapaan:

Miten vapaasti me voimme täällä Suomessa elää arvojemme mukaan? Olen viime aikoina törmännyt turhan usein siihen, että omaa kristillistä vakaumusta pyritään uskottavuuden nimissä piilottelemaan. Siihen on syynsä: uskovaista asiantuntijaa ei pidetä aina yhtä varteenotettavana kuin ilman kristillistä vakaumusta elävää. Tästä näkökulmasta aiheelliseksi katsottu itsesensuuri estää kristillisten näkemysten kuulumisen varsinkin mediassa.

Ranssi-Matikainen voi ihan vapaasti elää kristillisen vakaumuksensa mukaan: kukaan ei tule estämään.

Siitä on ihan turha Ranssi-Matikaisen nillittää, että kristillisen vakaumuksen omaavaa ”asiantuntijaa” ei oteta vakavasti. Miksi edes pitäisi? Uskonnolliset uskomukset perustuvat epätosien asioiden pitämiseen tosina. Kaikkien uskonnollisten uskomusten totuusarvo on epätosi. Täten sellaiset uskomukset diskvalifioivat kenet tahansa mistä tahansa tehtävistä.

Asiantuntijan tulee perustaa näkemyksensä faktoihin. Koska uskonnolliset uskomukset ja niistä johdetut vakaumukselliset seikat ovat selvästi epätosia, niistä ei ole asiantuntijuuden perustaksi, koska ne eivät ole faktoja.

Jos joku kristillisen vakaumuksen omaava ”asiantuntija” nyt kuitenkin saa sanomansa esille, niin on pelkästään positiivista, että hän ainakin yrittää erottaa uskonnollisen vakaumuksen asiantuntijuutta vaativasta lausunnosta. Tulokset eivät vain ole lainkaan vakuuttavia. Uskovien tarkoitushan on aiheuttaa mahdollisimman ankea elämä mahdollisimman monelle.

Nykyään ihmiset ovat niin valistuneita, että he ymmärtävät kristillisten näkemysten olevan taikauskoa. Aina kun sellaisia pyritään propagoimaan mediassa, niin ne torjutaan. Kristillisen hegemonian aika on pysyvästi murtunut. Mahtaa tuolla Seurakuntalaisen blogistilla olla vaikeaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti