maanantai 19. joulukuuta 2016

Eutanasiaa koskeva kansalaisaloite etenee eduskuntaan



Neljän entisen kansanedustajan vireille panema kansalaisaloite eutanasian laillistamiseksi Suomessa sai viime viikonloppuna kasaan vaadittavat 50000 allekirjoitusta. Reilu kuukausi siihen meni, vaikka kansalaisaloitetta ei markkinoitu mitenkään näkyvästi.

Kansalaisaloite etenee yhden vireille panijan, Esko Seppäsen, mukaan eduskuntaan joskus helmikuun alkupuolella. Tämä ainakin on suunnitelma. Kansalaisaloitteen eteneminen näin nopeassa tahdissa osoittaa suomalaisten olevan valistuneita ja edistyksellisiä ihmisiä, nimenomaan ihmisiä, vaikka änkyrät ovatkin epäihmisiä ja silti suomalaisia.

Jo pelkkä kansalaisaloitteen vireille pano sai fundamentalistisissa uskonnollisissa piireissä aikaan friikki-kohtauksen. Jonkin kuvitellun taivashepun kuvitellaan olevan jotain mieltä eutanasiasta ja näillä friikeillä on se oikea käsitys siitä, mitä tuo taivasheppu ajattelee.

Edellä kuvatun harhaisuuden takia uskonnollisen vakaumuksen omaavilta ei tule kysyä yhtään mitään, joka koskee lainsäädäntöä tai muuta julkisen vallan toimintaa. Liian kauan – aivan liian kauan – näillä friikeillä oli hegemonia-asema, jonka turvin he pääsivät tekemään muiden elämästä sietämätöntä. Tilanne on onneksi parantunut: suomalaiset ovat yhä lisääntyvässä määrin heittäneet kuvitteelliset taivasheput yli laidan.

Haastan kaikki ajattelevat ihmiset vastustamaan uskovia tässä eutanasiaa koskevassa kysymyksessä. Vastustusta eutanasiaa kohtaan tulee varmasti olemaan ja paljon, mutta faktat ovat meidän sekulaarien humanistien puolella. Milliäkään näille friikeille ei saa antaa siimaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti