keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Suomalainen kultti aktivoituu ulkomailla



Verkkojulkaisu Seurakuntalainen raportoi siitä, kuinka suomalainen kultti, Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys (Sley), pyrkii laajentamaan toimintaansa ulkomailla.

Sleyn uudeksi määräaikaiseksi lähetysjohtajaksi on nimetty Suomen teologisen instituutin (STI) pääsihteeri Ville Auvinen. Tuo teologinen instituutti on luterilaisen fundamentalismin linnake Suomessa. STI:tä on käsitelty tässäkin blogissa muutamaan kertaan.

Seurakuntalaisen uutisessa Auvinen propagoi käännyttämisestä lähetyskäskyn nimissä, mutta Sleyn taustat tuntien haitat kasvavat eksponentiaalisesti aina kun fundikset huseeraavat ihan minkä tahansa asian parissa.

Auvinen: Monet haluaisivat lähetystyön olevan vain sosiaalista auttamista tai ehkä sorrettujen kansanryhmien poliittista voimaannuttamista. Itse haluan kuitenkin edustaa perinteistä lähetysnäkyä, jossa evankeliumin julistaminen syntisten Vapahtajasta  ja Kristuksen rakkauden levittäminen auttamalla kulkevat käsi kädessä.

Sleyn on niin patavanhoillinen, että perhesuunnittelu ja siihen liittyvät asiat ovat pannassa. Ei siis kortsuja afrikkalaisille. Myös seksuaalivalistus on pannassa. Kaikki mihin Sleyn ikinä ryhtyykään, on jo oletusarvoisesti haitallista alkaen ihan yksinkertaisista ihmisoikeusloukkauksista. Jos taas valehtelu on meriitti, niin silloin Sley on jo ihan ehdotonta huippua alallaan.

Pääsääntöisesti evankelioiminen estää ihmisiä parantamasta omaa asemaansa. Jeesus kun kuulemma korvaa jossakin hämärässä tuonpuoleisuudessa kaikki vääryydet ja silloin vasta bakkanaalit alkavat tuossa taivaallisessa teemapuistossa.

Surkeaa, että Suomen ev.lut. kirkko vielä rahoittaa sisällään vaikuttavaa kulttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti