keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Manu Ryösön uusinta puppua Kotimaa24:ssä



Kotimaa24:n blogikirjoittajista Manu Ryösö yrittää uutta paskanpuhumisen ennätystä kirjoituksessa, joka oli otsikoitu: Itsenäisyyspäivä 2016.

Näillä änkyröillä on pakonomainen tarve semanttiseen sanamagiaan. Muulla tavoin patologisen paatunutta taantumuksellista uskoa ei pysty puolustamaan: sanat väännetään tarkoittamaan jotain mitä ne eivät edes voi tarkoittaa.

Ryösö: Jeesus tuli tähän maailmaan tuodakseen todellisen vapauden, syvimmän mahdollisen vapauden. Tuon vapauden hedelmää on kaikki muu vapaus.

Ryösön väittämässä on nyt ihan kaikki pielessä. Jeesus tuskin oli historiallinen henkilö. Todellinen vapaus? Onko vastakohta epätodellinen vapaus? Kuvitteellisen Jeesuksen kuvitteellisessa sanomassa ei ole mitään vapauteen viittaavaa; paitsi jos pitää vapautena orjuutta. Sellaista se sanamagia teettää – oksymoroneita ja ristiriitoja. Jeesuksen seuraajat ovat niitä kaikkein vähiten vapaita. He ovat orjia, joilla voi olla vain orjan hyveet. Taivaallinen tyranni on se orjiaan hyväksikäyttävä tyranni, joka velvoittaa uskovia tekemään kaikenlaista epäeettistä vapausoikeuksia loukkaavaa. Siinä touhussa nämä ”ryösöt” ovat kunnostautuneet oikein hyvin.

Ryösö Siksi Jeesus Kristus ryhtyi taisteluun syntiä, kuolemaa ja perkelettä vastaan. - Tämä taistelu oli mahdollista voittaa vain hänen antamansa uhrin kautta.

Ei tule Jeesus historialliseksi henkilöksi, vaikka Ryösö kuinka polkisi jalkaa. Syntikään ei ole reaalimaailman ilmiö. Koko syntikäsite on vain irrationaaliseen pelkoon ja uhkaan perustuva massojen hallintaväline, yksi orjuuttamisen muoto. Kuolema taas on vääjäämätön, eikä asialle voi mitään. Perkelekin on samanlainen mielikuvitusolento kuin Jumala. Ryösö ei pääse jatkoon tuollakaan kommentilla.

Jeesuksen uhrikaan ei ollut mikään uhri: heppu uhrasi itse itsensä itselleen itse luomiensa olentojen itsenäisen ajattelun takia, jotta nämä ihmiset välttyisivät paikalta, jota Jeesus itse oli ollut värkkäämässä. Sitä paitsi eihän tuo Jeesus mihinkään kuollut. heppu vain huilaili luolassa muutaman kymmenen tuntia.

On tuo Manu Ryösö paatunut paskanpuhuja. ”Ryösöt” voisivat vihdoinkin alkaa puhua totta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti