keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Hengen uudistus kirkossamme - kultti



Suomen ev.lut. kirkon parissa toimii aika monta kultin kriteerit täyttävää puulaakia. Sellainen on myös Hengen uudistus kirkossamme –yhdistys. Tästäkin asiasta raportoi taantumuksellinen verkkojulkaisu Seurakuntalainen.

Kyseinen puulaaki on valinnut uudeksi toiminnanjohtajakseen Panu Pitkäsen. Seurakuntalainen antoi kuitenkin palstatilaa väistyvälle toiminnanjohtajalle Marko Huhtalalle. Huhtala puolestaan aloittaa pian toisen kultin, Verkoston, toiminnanjohtajana. Kuinka ollakaan, kaikki kirkon parissa vaikuttavat kultit ovat taantumuksellisia patavanhoillisia organisaatioita, joiden ainoa tarkoitus on tehdä mahdollisimman monen elämästä mahdollisimman kurjaa. Kaikki tämä jonkin kuvitellun jumalan kuvitellun tahdon nimissä.

Seurakuntalainen: Huhtalalle profetoitiin jo vuosia sitten, että hän tulisi jonain päivänä johtamaan Verkoston kaltaista yhteisöä.

Niin varmaan. On tuo jo aika harahaista, jos tuollaista kuvittelee oikeasti tapahtuvan. Kun joku pyrkii aktiivisesti saavuttamaan jotain, niin se joko onnistuu tai sitten. Onnistuminen on tietenkin profetian täyttyminen ja epäonnistuminenkin Jumalan tahto.

Näitä kultteja putkahtelee esiin aika ajoin milloin minkin suuntauksen parissa. Yhteistä kaikille kulteille on monet ihmisyyttä, ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia loukkaavat käytännöt. Lopputuloksena on uusia uskonnon uhreja. Tämä ”profetia” toteutuu aina ja kaikkialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti