sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Tapio Puolimatka - epäihmisen ääni



Uudestisyntynyt professori, Tapio Puolimatka, on näemmä herännyt horroksestaan Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla. Lisääntyneeseen aktiivisuuteen motivoi Päivi Räsäsen yhdessä puolisonsa Niilo Räsäsen kanssa kirjoittama kirja. Epäihmiset komppaavat aina toisiaan riippumatta siitä, kuinka vihamielinen ja haitallinen ajettava asia on.

Mahtaa se olla epäihminen Puolimatkasta turhauttavaa, kun koko aikuisikä on mennyt ajaessa epäinhimillisiä asioita ja silti asiat etenevät juuri päinvastaiseen suuntaan. Epäihmiset löytävät aina toisensa pyrkien kieltämään muilta sen mitä eivät suo itselleen. Mitkään epärehellisetkään keinot eivät ole tuomittavia, kun nämä epäihmiset paukuttavat yhteiskunnan kannalta haitallista agendaansa. Yleensä paukuttaminen tapahtuu lyömällä Raamatulla päähän.

Puolimatka taitaa olla se kaikkein epärehellisin epäihminen Suomen yliopistoissa. Kerta toisensa jälkeen Puolimatka on narahtanut housut kintuissa epäasiallisesta ja epärehellisestä lähteidenkäytöstä. Muutamat tutkimuskin Puolimatka epäeettisestä ”tutkimuskäytännöistä” on saatu aikaan. Teemana on ollut se, että Puolimatka käyttää lähteitä juuri niin kuin originaalin tutkimuksen tekijä sanoo, että niitä ei tulisi käyttää. Epäihminen Puolimatka myös siteeraa lähteitään epäeettisesti jättämällä originaalin tutkimuksen tekijän tekstistä pois osia, jotka eivät sovi Puolimatkan omiin näkemyksiin.

Oikein mallisesimerkki epäihminen Puolimatkan epäeettisyydestä on hänen kirjoittamansa ”asiantuntijalausunto” koskien spn-avioliittolakia. Kyseisen episodi johdosta Jyväskylän yliopiston rehtori suoritti asiasta selvityksen. Puolimatka päästettiin pälkähästä, eikä kurinpitomenettelyyn ryhdytty ilmiselvästä aiheesta huolimatta. Epäihminen Puolimatka on niin lähellä eläkeikää, että tulee halvemmaksi antaa Puolimatkan jatkaa vielä hetken julistustaan epäihmisen äänellä kuin heivata koko uudestisyntynyt epäihminen yli laidan. Lyön vaikka vetoa, että yhtään hihhuli ei Jyväskylän yliopisto enää palkkaa. Menee vuosia korjata yliopiston maine; sen verran tuhoisaa epäihminen Puolimatkan toiminta on ollut.

Luulisi professorin tehtäviin kuuluvan parhaan mahdollisen tiedon jakaminen opiskelijoille. Oikeastaan käy sääliksi Puolimatkan oppilaita, koska he joutuvat kuuntelemaan Puolimatkan joutavia jorinoita varsinkin kun jorinoilla ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa. Luentosaleissa Puolimatka pelkästään evankelioi ja se tekeekin Puolimatkasta tiedemiehen irvikuvan; epäihminen Puolimatka on jo entuudestaan.

Uuden Suomen uusimmassa aivopierussa Puolimatkan päälähteenä on Paul McHugh, joka on samanlainen epäihminen kuin itse uudestisyntynyt epäihminen, Tapio Puolimatka. Tämä nyt 85-vuotias seniili ukko on lähteidenkäytöltään yhtä epärehellinen kuin Tapio. Molempien jutut ovat shittä settiä.

Puolimatkan viittaaman McHughin ”tutkimuksen” referointi ei oikein ole mahdollista yhden blogikirjoituksen puitteissa. Siihen Puolimatkakin luottaa. Näiden epäihmisten menettelytapa on aina sama: vyörytetään tekstiä niin paljon toivoen, etteivät kriitikot malta kumota absurdeja väitteitä. McHugh ja tutkimuksensa on nollattu ihan oikeiden tutkijoiden toimesta. Yksi analyysi löytyy täältä:

Jutun taustalla löytyy sellainen tekijä, että Puolimatkan ylistämä Amerikan guru, Paul McHugh, on vihajärjestöksi luokitellun Family Reasearch Councilin tukema. Kuinka nämä ”uudestisyntyneet tiedemiehet ja – naiset” löytävätkin tutkijoikseen kaikkein vastenmielisimmät järjestöt?

Puolimatkan jutut edustavat epäinhimillistä yhden asian liikettä ja tuon liikkeen ainoa tavoite on seksuaalivähemmistöjen sortaminen ja syrjiminen. Jo Freud esitti, että homofobisimmat ihmiset ovat itse homoja, jotka kieltävät itseltään homoseksuaaliset taipumukset. Jutussa taitaa olla vinha perä. Sama pätee tällä kertaa epäihminen Puolimatkan mollaamiin trans-ihmisiin, jotka ovat ihan oikeita ihmisiä toisin kuin epäihminen Puolimatka. Epäihminen Puolimatkalla näyttää olevan homofobian lisäksi transfobia. Ehkä Puolimatka katsookin sekä homo- että transpornoa?

Tiedepiireissä epäihmiset McHugh ja Puolimatka herättävät lähinnä hilpeyttä. Sitten kun nämä elämänsä loppusoralla olevat epäihmiset heittävät lusikan nurkkaan, tieteen taso nousee eksponentiaalisesti

Epäihmisen vihakirjoituksen voi lukea tuolta:

1 kommentti:

  1. Minusta on aika kuvaavaa se että leimaat suoraa päätä kanssasi eri mieltä olevat epäihmisiksi. Rationaaliselta ateistilta odottaisi ennemmin asiapitoista kritiikkiä ja argumentointia kuin nimittelyä. Eikö ole ikävää kun Yksi Ainoa Oikea mielipide ei saa yhteiskunnassa jyrätä vaan edelleen on toisinajattelijoita.

    VastaaPoista