keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Paha Pastori tylyttää Päivi Räsästä - ja ihan aiheesta



Pääkaupunkiseudun seurakuntien verkkojulkaisun Valomerkin kolumnisti Paha Pastori (Teemu Potapoff) antaa Päkä kuulla kunniansa 8.7.2016 päivätyssä kirjoituksessa, jonka otsikko oli: Rakasta, mutta sääntöjemme mukaan.

Kirjoituksen ingressi oli jo se aika karu:
”Avioliiton perusta ei ole siinä, että ihminen pitää toisesta.” Anteeksi, mutta mitä helvettiä mä luin, oli ensimmäinen reaktioni, kun selasin MTV3:n uutista lääkäri, kansanedustaja Päivi Räsäsen ja hänen miehensä teologian tohtori Niilo Räsäsen uudesta kirjasta Mistä on kysymys? Avioliitto.

Aika moni muukin ihmettelee Päkän ja Niilon juttuja. Pahan pastorin johtopäätös Päkän ja Niken linjasta on: Eli kaikki te, jotka olette menneet tai haluatte mennä naimisiin rakkaudesta: olen pahoillani, rakennatte kaiken väärälle pohjalle.

Paha Pastori:
Luettuani Maikkarin jutun, toinen ajatukseni oli, kuinka eroakirkosta.fi:n palvelimet huutavat jälleen punaisena ihmisten rynnätessä koneilleen täyttämään erohakemusta ja protestoimaan kirkkoa vastaan. Mikä on sikäli sääli, sillä Räsästen henkilökohtaisilla mielipiteillä on yhtä paljon tekemistä kirkon virallisen linjan kanssa kuin ISIS-liikkeellä islamin kanssa.

Myös tässä blogissa on arveltu fundamentalisti-kristittyjen ja äärilaidan islamisten olevan lopulta hyviä liittolaisia.

Paha pastori: ei paljon ollut rakkaudella sijaa, kun puhuttiin hevosista, lampaista ja lehmistä.  Noinhan se enne oli: avioliitto oli kahden suvun taloudellinen sopimus.

Yalen yliopiston professori John Boswell kirjoittaa vuonna 1994 ilmestyneessä kirjassaan Same-Sex Unions in Premodern Europe kuinka sekä ortodoksinen että katolinen kirkko vihkivät miespareja liittoihin samaan tapaan kuin heteropareja. Näistä vihkiriiteistä luovuttiin 1300-luvulla, jonka jälkeen samaa suhteista sukupuolta olevan henkilön kanssa tuli syntiä kirkon edessä.

Näinhän se oli: Päkä ja fundikset ovat pakotettuja valehtelemaan ja sitten toivovat, että ihmiset pitävät heidän absurdia paskanpuhumistaan totena, mutta meitä on paljon, jotka osoittavat fundisten väitelauseet kerta kerran jälkeen epätosiksi. Debunkkaajien joukkoon kuuluu myös paljon krisittyjä.

Vaikka osalle kansasta kaikille kuuluvat samat oikeudet ovat vain punavihersuvakkien horinoita, Räsästen epätoivoisesti jankkaamalle vanhatestamentilliselle änkyräkristillisyydelle ei ole sijaa enää vuonna 2016. Kun uskotaan toista tuhatta vuotta sitten paimentolaisheimojen raapustamiin tarinoihin kirjaimellisesti ja unohdetaan Jeesuksen opettaman kaiken voittavan rakkauden sanoma, otetaan oikeus luokitella ihmiset syntisiin ja synnittömiin omiin käsiin.

Hienoa että Paha Pastori sanoo änkyräkristillisyyttä juuri siksi mitä se on – änkyräkristillisyydeksi. Räsäsen kaltaiset puhuvat aasit tekevät kristillisyydestä niin vastenmielistä, että maltillisimmatkin vaikuttavat idiooteilta.

Jos vedetään uskonnollinen verho sivuun ja ajatellaan rationaalisesti, Raamattu on oman aikansa tuotos, jonka ovat kirjoittaneet satoja vuosia sitten eläneet ihmiset. Isoon kirjaan kanonisoidut kirjoitukset palvelivat sen ajan kirkon agendaa, joka ei päde vuoden 2016 Suomessa.

Änkyröille – siis näille ”tosiuskoville” Paha Pastori on harhaoppinne, eikä missään nimessä tosiuskovainen. Tosiuskovainenhan kannattaa vain mitä irvokkaimpia dogmeja.

Mikäli evankelisluterilainen kirkko haluaa edelleen pitää kattonsa korkealla ja seinät leveällä, sen pitää tehdä selkeä irtiotto Räsästen kaltaisiin agitaattoreihin, jotka ovat täysin unohtaneet lähimmäisen rakastamisen ja sen paljon puhutun armon.

Änkyröillehän ihan kaikkien elämän tekeminen mahdollisimman hankalaksi on se kaikkein ylevin evankelioimisen päämäärä.

Ai niin, Päivi ja Niilo, oliko alun sitaatti suunnattu vain seksuaalivähemmistöille vai kaikille? Jos kaikille, haluaisin tietää, pidittekö toisistanne, kun päätitte solmia avioliitonne.

Paha Pastori osui suoraan maaliinsa. Juuri oikea kysymys!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti