torstai 7. heinäkuuta 2016

Samaan aikaan toisaalla - Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittaja palkittiin



Viime päivinä äkkiväärät änkyräuskovat ovat nahistelleet vähän kaikkien kanssa. Asialla ovat olleet Aito Avioliitto, Familia-verkosto unohtamatta tietenkään Antero Laukkasta ja Päivi Räsästä. Teemana on ollut tavalliseen tapaan tavalla tai toisella homot. Em. tahot ovat ilmaisseet homofobiansa ja taantumuksellisuutensa vetoamalla muinaisiin aavikkobarbaarien teksteihin ja se kertookin noista tahoista paljon.

Samaan aikaan toisaalla Helsingin seurakuntien viestintäjohtaja ja Kirkko ja kaupunki –lehden päätoimittaja, Seppo Simola, sai Setalta palkinnon asiallisen tiedon levittämisestä.

Asiallisen tiedon omena -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain taholle, joka on edistänyt seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen asemaa tai levittänyt asiallista tietoa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta.

Palkinnon myöntänyt Setan hallitus katsoo, että Kirkko ja kaupunki ja erityisesti sen päätoimittaja Seppo Simola ovat käsitelleet tasa-arvoista avioliittoa asiallisesti ja faktoihin perustuen kontekstissa, jossa se ei ole itsestään selvä. Lehden linja on ollut johdonmukaisesti lhbti-ihmisiä puolustava ja kirkkoa yhdenvertaiseen toimintaan kehottava. Lehti on tuonut esiin ne jäsenensä, joiden ääntä ei ole kirkossa kuultu ja se on pyrkinyt tuomaan esiin myös kirkon sisällä olevan ihmisten moninaisuuden.

Äkkiväärien änkyröiden ja ”tosiuskovaisten” mielestä tällaista ei tietenkään pitäisi tapahtua. Simolaa ei pidetä edes uskovana ja muuta sellaista vähemmän mukavaa. Tämäkin palkinto pyritään änkyröiden toimesta unohtamaan vaikenemalla.

Äkkiväärät änkyrät taitavat olla jopa vähemmistönä kristittyjen joukossa, näin ainakin Suomessa. Änkyrät ovat onnistuneet tekemään itsestään niin luotaantyöntäviä, ettei heidän kanssaan haluta olla tekemisissä. Miksi edes pitäisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti