torstai 28. heinäkuuta 2016

Onhan Paavo Järvinen sketsihahmo, onhan?



Keskustelupalstalla oli linkkivinkki profeettana itseään pitävän Paavo Järvisen videoihin. Noita videoita on aika paljon, mutta jo yhden katsominen vakuuttaa katsojan: Järvinen on joko paskanpuhuja tai päästään sekaisin, mahdollisesti molempia. Esimerkkinä toimikoon tämä video ja se on sieltä kevyemmästä päästä:


Jos olisin Paavon lähiomainen, niin olisin huolissani Paavon mielenterveydestä. Vaikka en olekaan omainen, niin olen silti huolissani: Paavolla nupissa niksuu ja naksuu. Ei edes Kummelin heput kyennyt samanlaiseen huumoripläjäykseen.

Harhat ovat harhoja ja täten oire sairaudesta. Uskonnollisessa kontekstissa harhoja kutsutaan profetioiksi, mutta siitä huolimatta ne ovat vain harhoja muiden harhojen joukossa.

Noissa änkyräpiireissä moni näyttää haluavan profeetaksi. Mitä mielipuolisempia juttuja kun esittää profetioina, sitä parempi änkyrä on. Profeetaksi on päästävä hinnalla millä hyvänsä. Jutut voi vetää ihan hihasta ja hatusta kuten Patmoksen pääjehu Leo Meller tekee. Tai sitten voi olla tuollainen Järvisen kaltainen profeetta, joka väittää omia harhojaan Jumalan puheeksi.

Kuinka pahaksi täytyy ihmisen harhaisuuden mennä ennen kuin hän pääsee hoitoon? Mielisairaaloista löytyy paljon profeettoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti