tiistai 26. heinäkuuta 2016

Kansanedustaja Hannu Takkulakin alkoi ajatella



Ääriänkyrä ja taantumuksellisen Aito Avioliitto ry:n kannattaja, kansanedustaja Hannu Takkula, on alkanut ajatella. Takkula kertoi Iltalehdessä (22.7.2016) alkaneensa omien uskomustensa tarkastelun avioeronsa myötä. Tarkasteluun Takkula pani omat uskomuksensa mm. homoseksuaalisuudesta.

Lestadiolaistaustaiselta Takkulalta ilahduttava ulostulo. En tosin vielä usko, että Takkula muuttaisi mielipidettään yhtään mistään. Kun on jo lapsena aivopesty yhteen uskonlahkoon, niin on vaikeaa luopua lahkon dogmeista.

Toisaalta viime vuosina on aika moni lestadiolaisuudesta luopunut tullut julkisuuteen ja paljastanut lahkon sisällä tapahtuneita epäeettisiä ja toisinaan suorastaan rikollisia menettelytapoja. Sieltä löytyy pedofiliaa, talousrikoksia sekä suoranaista uhkailua ja painostusta.

Kun lestadiolaisten dogmit ovat selvässä ristiriidassa todellisuuden kanssa, niin pistäähän se pohtimaan. Tämä on Takkulakin ymmärtänyt.

Toivottavasti Takkulan esimerkki rohkaisee mahdollisimman monen fundamentalistin (yhden sortin fundiksiahan nuo lestadiolaiset ovat) pohtimaan omien uskontoja koskevien käsitystensä korrespondenssia todellisuuden kanssa. Moni ei tietenkään muuta käsityksiään, mutta moni takuulla luopuu haitallisesta ja jo premisseiltään epätosista uskomuksista.

Ei taida Takkula päästä seuraavissa vaaleissa läpi; ei ainakaan lestadiolaisten äänillä. Taitaa Takkulalla olla muita suunnitelmia.

Ilahduttavinta asiassa on Takkulan oma ilmoitus omien uskomustensa kriittisestä tarkastelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti