torstai 7. heinäkuuta 2016

Leif Nummelan myrkyllinen paskapommi



Kansanlähetyspäivien haisevimmasta paskapommista vastasivat tietenkin Päivi ja Niilo Räsänen julkaisemalla paskanhajuisen kirjansa. Sitä aihetta ruodin jo eilen. Tänään on vuorossa Kansanlähetyksen (lue: viidesläisyyden) paskalehden, Uusi Tien, päätoimittajan Leif Nummelan paskanhajuinen aivopieru, jota kutsutaan pääkirjoitukseksi. Nummela on kunnostautunut kaikenlaisessa myrkyllisessä uskonnollisuudessa: Nummela on Pasi Turusen kanssa puolustanut mm. raamatullista väkivaltaa. Sitäkin on käsitelty tässä blogissa pariin otteeseen. Nummela on aina kaikkein irvokkaimpien asioiden kannalla.

Pääkirjoituksen aluksi Nummela maalailee kaikenlaisia uhkakuvia avioliiton kriisistä ja lataa sitten Räsäsen haisevaa aivopierua puolustavasti: Avioliitto nähdään Jumalan hyvänä lahjana ihmisille. Nummela ja Räsänen (Räsäset) saavat pitää avioliittoa ihan minä tahansa, mutta uskonnollisilla avioliittokäsityksillä ei ole mitään relevanssia. Avioliittoa säätelevät sekulaarit lait ja hyvä niin.

Tähän kristinuskon klassiseen, luomiseen perustuvaan näkemykseen, josta kristillinen kirkko meidän päiviimme saakka on pitänyt kiinni, kohdistuu nyt eri suunnilta massiivinen paine. Jeesuksen ja apostolien näkemys avioliitosta on tänään haastettu myös kirkon sisällä.

Luomisoppi on nyt kyllä jo ajat sitten osoitettu täydeksi humpuukiksi, joten on syytäkin luopua epätosien väitteiden pitämisestä tosina. Kirkon sisällä kyllä ymmärretään, että jos jäsenistä halutaan pitää kiinni, niin oppeja on muutettava. Ihmiset eivät enää halua tulla kusetetuiksi. Tämä taas ei sovi alkuunkaan Nummelalle.

Jokaisen aikakauden kristityt joutuvat erilaisten, Raamatun opetukset kieltävien haasteiden eteen. On äärimmäisen tärkeää, että löytyy niitä henkilöitä, jotka rohkeasti ja selkeästi pitävät esillä sitä, mitä Jumala Raamatussa asioista sanoo.

Jotakuinkin jokainen raamatunlause on erikseen ja yhdessä tarkasteltuna epätosi, joten sellaisten totena pitäminen tuleekin haastaa. Nämä raamatulliset literalistit ovat jääneet sinne aavikkobarbaarien tasolle. Aina jaksaa hämmästyttää heidän kognitiivinen dissonanssinsa. Sellaisen ylläpitäminen ei kenellekään hyväksi.

Tiedä sitten kenelle Nummela näitä kirjoituksiaan rustaa, mutta kirjoitukset vaikuttavat pelkästään typeriltä.

1 kommentti: