perjantai 22. helmikuuta 2019

Vuosaaren kirkkoherran maagista ajattelua


Tämän blogin FB-sivuilla eräs ryhmän jäsen viittasi Kotimaa24:n juttuun, joka oli otsikoitu: ”On julmuutta antaa ihmisten kulkea kohti kadotusta” - Vuosaaren kirkkoherra perusteli Jeesus-puheitaan.

Vuosaaren kirkkoherra on maagisen ajattelun harjoittaja par excellence. Kadotus ei ole reaalimaailman ilmiö. Tutkimusten valossa Jeesuskaan tuskin oli historiallinen henkilö. Ensimmäistäkään historiallista todistetta Jeesuksen eksistenssistä ei ole.

Vuosaaren kirkkoherralle voisi sanoa: On julmaa valehdella ihmisille siten, että väittää asioita todeksi, jotka kuitenkin selvästi ovat epätosia.

Vuosaaren kirkkoherra Jussi Mäkelän juttujen perusteella ei ole lainkaan yllättävää, että evankelioimista pidetään ääri-ilmiönä. Muutamassa aiemmassa postauksessani olen kommentoinut sitä, kuinka amerikkalaiset milleniaalit pitävät evankelioimista ääri-ilmiönä. En tiedä mikä on nuorten tilanne Suomessa. En tiedä sitäkään, onko aihetta edes tutkittu Suomessa. Muun tiedon perusteella voi kuitenkin olettaa, että suomalaiset nuoret eivät omaa ainakaan myönteisempää suhtautumista evankelioimiseen.

On aika hämmästyttävää, että uskonnolliset uskomukset elävät sitkeästi. Kun kaikesta on relevanttia ja validia tietoa, niin uskonnot ja niiden väitteet elävät ihan omassa lokerossaan, jonne tieto ei ulotu. Ihminen saattaa toimia hyvinkin rationaalisesti, mutta sitten yhdessä asiassa pitää kiinni maagisesta ajattelusta. Yksisarvishoidoilla ja kristityn rukouksellakin on täsmälleen sama placebo-vaikutus.

Tuossa Kotimaa24:n jutussa Mäkelä hourailee kaikenlaista joutavaa synnistä, Jumalan pojasta ja muusta hömpästä. Mäkelän harhaisuudella saattaa olla juuri päinvastainen vaikutus kuin hän toivoo.

Mäkelä sai kuraa niskaansa, kun hän oli ensin julkaissut jonkin kirjoituksen, joka ei ainakaan houkutellut ketään kristinuskon pariin. Ehkä Jussi Mäkelä haluaakin olla enemmän amerikkalainen ”kristillinen talibani” kuin amerikkalainen ”kristillinen talibani” itse.

On aivan mahtavaa, että Suomestakin löytyy näitä aavikkobarbaarien agendaa ajavia kirkonmiehiä. Jokaisen ulostulon jälkeen sekulaari yhteiskunta on entistä vahvempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti