tiistai 5. helmikuuta 2019

Patmoksen Juha Ahvion käsi nyrkissä


Lähetyssäätiö Patmoksen sivuilla julkaistiin taas Juha Ahvion riemastuttavan harhainen blogi otsikolla: Kommunistinen nyrkkitervehdys ilmaisee jumalattomuutta ja vihaa. Viikko viikolta Ahviolta realiteetit karkaavat horisontin taakse.

Ahvio esittää hassun vertailun: nyrkkitervehdys vs. roomalainen tervehdys.

Tuo roomalainen tervehdys on visuaalisesti fasistien ja natsien käyttämä oikean kainalon tuulettelu. Nyrkin heiluttelu on taas jollain tavoin kommunistista Ahvion mukaan. Tosin nyrkkiä ihmiset heiluttelevat milloin missäkin yhteydessä; varsinkin silloin kun jokin asia vituttaa. Kainaloa harvemmin tuuletetaan muuten kuin ideologisessa merkityksessä.

Käsi nyrkkiin ja tämä tekee ihmisestä kommunistin. Mahtavaa päättelyä!

Kaiketi sitten Martin Luther Kingin nyrkkitervehdys oli kommunistinen. Entä kahden amerikkalaisen pikajuoksijan nyrkkitervehdys palkintopallilla vuoden 1968 olympialaisten 200 metrin juoksun jälkeen? Nyrkkitervehdys oli 60-luvun Yhdysvalloissa kansalaisoikeustaistelun symboli. Kommunismi olisi siinä yhteydessä aika kaukaa haettu.

Jotenkin vaikuttaa siltä, että Ahvio puristaa kättään nyrkkiin pitäen kätensä kuitenkin taskussa. Juha, voit ottaa sen nyrkkiin puristetun käden pois taskusta, eikä kukaan pidä sinua kommunistina. Jos taas tuuletat kainaloa, niin sinua pidetään erittäin suurella todennäköisyydellä fasistina ja jopa natsina. Kirjoittelunsa perusteella Ahvio saattaa jopa olla sellainen.

Ahvio kirjoitti: On monellakin tavalla valitettavan paljonpuhuvaa, että ”tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia” ajetaan Suomessa kommunistisen nyrkkitervehdyksen innostamana sellaisessa puoluejohdossa, joka huhtikuun 2019 eduskuntavaaleissamme saattaa hyvinkin päätyä pääministeripuolueen johdon asemaan.

Ahvio puristaa oman kätensä nyrkkiin, kun SDP on kannatusmittauksissa nousemassa suosituimman puolueen asemaan. Silti on aivan huiman riemastuttavaa, että jollakin tervehdyksellä (ihan millä tahansa niistä) olisi jotain maagisia voimia. Tällainen ajattelu on näköään mahdollista, jos on sekoittanut päänsä uskonnolla; ihan millä tahansa uskonnolla tuhansista vaihtoehdoista.

Kommunismi yhteiskuntapoliittisena toimintaohjelmana epäonnistui painuen vähitellen historian hämäriin. Sama pätee kristinuskoonkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti